Shepherd’s Pie van kalkoen

Shepherd’s Pie van kalkoen

En weer zo’n heerlijk gerecht gemaakt van overgebleven gebraden kalkoen van de feestdagen. Deze Shepherd’s Pie van kalkoen is een perfecte manier om restjes vlees, groenten en aardappel in te verwerken. Niet moeilijk om te maken en heerlijk om van te genieten om een koude dag na de feestdagen. Kliekjes zijn nog nooit zo lekker […]

Broodje pulled kalkoen met cranberrycompote

Broodje pulled kalkoen met cranberrycompote

Gebruik je overgebleven kalkoen en cranberrysaus om een paar heerlijke zoete en hartige broodje pulled kalkoen met cranberrycompote van te maken. Ons familiediner bestaat meestal uit een hele grote geroosterde kalkoen, die mijn moeder nog steeds bereid. En meestal maakt ze veel te veel, maar dat vind ik niet erg. Ik neem graag het overgebleven […]

Snowflake Martini

Snowflake Martini

Deze prachtige Snowflake Martini is de perfecte mix van feestelijke smaken en elegante eenvoud! De betoverende cocktail is bereid met slechts drie ingrediënten en is de perfecte manier om de feestdagen te vieren! Deze cocktail is ongelooflijk eenvoudig te bereiden en is pure verfijning. Het is een variant op een martini met witte chocolade en […]

Geroosterde kip met zwarte knoflook

Geroosterde kip met zwarte knoflook

Geroosterde kip met alles erop en eraan of gewoonweg met een salade. Wordt het beter? Mijn recept voor geroosterde kip met zwarte knoflook is precies zoals een goede geroosterde knoflookkip zou moeten zijn. Sappig en vol van smaak vanbinnen, met een beetje krokant velletje aan de buitenkant. Ik maak vaak in de weekenden gebraden kip […]

Scones met blauwe bessen en citroen

Scones met blauwe bessen en citroen

Deze scones met blauwe bessen en citroen zijn lekker kruimelig en toch smeuïg en perfect voor ontbijt, brunch, theekransjes en nog veel meer! Het was alweer een tijd geleden dat ik scones gemaakt had en nu had ik er ineens zin in. Deze scones zitten boordevol sappige blauwe bessen en heerlijke citroen. Ze zijn boterachtig […]

Pittige cheddar kaasdip

Pittige cheddar kaasdip

Deze heerlijke pittige cheddar kaasdip met Sriracha kan worden gebruikt om sandwiches op smaak te brengen, als spread voor crackers of rauwkost. Deze kaasdip is de beste! Het is kaasachtig, pittig (zo pikant als je wilt) en smeerbaar. Het is een soort spread die gemaakt wordt met fijn geraspte cheddar, verse roomkaas, mayonaise en een […]

Gnocchi met zalm en paprikasaus

Gnocchi met zalm en paprikasaus

Deze romige gnocchi met zalm en paprikasaus is een snel en heerlijk gerecht, perfect voor een doordeweekse avond. Sappige zalm, in een romige saus op basis van paprikapuree met knoflook, Italiaanse kruiden en paprika! Dit is het beste soort comfortfood. Bovendien wordt alles samen in dezelfde pan gekookt, wat betekent dat deze gnocchi zo gemakkelijk […]

Gevulde kalkoenfiletrollade

Gevulde kalkoenfiletrollade

Wil jij wel kalkoen eten met de feestdagen, maar heb je geen zin om een hele kalkoen te bereiden? Dan heb ik de oplossing voor jou. Deze zelfgemaakte gevulde kalkoenfiletrollade is niet moeilijk te maken en hiermee serveer je wel iets bijzonders. Lekker genieten van kalkoenvlees met een heerlijke feestelijke vulling.   Rollade   Niet […]

Carpaccio bonbon met ei

Carpaccio bonbon met ei

Een carpaccio bonbons is altijd lekker op een feestelijk dinertje. Ik heb nu een carpaccio bonbon met ei gemaakt. En de sla erin heb ik aangemaakt met een truffeldressing, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Erop een dotje truffelmayonaise en een lepeltje zwarte knoflook parels. Dit is een makkelijk te maken, lekker en verrassend gerechtje om te […]

Hartige taartjes met geitenbrie

Hartige taartjes met geitenbrie

Bladerdeeg belegd met zoete gekarameliseerde uienchutney en romige geitenkaas. Deze hartige taartjes met geitenbrie en uienchutney zijn eenvoudig maar oh zo lekker. Kaas en ui is een zeer klassieke smaakcombinatie die erg populair is. En als je van die ui dan een zalige gekarameliseerde uienchutney maakt, dan weet je niet wat je proeft. Het past […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden