Er lag nog zo’n lekkere echte buffalo mozzarella in mijn koelkast te lonken. Wat ermee te doen? Een lekkere salade maken natuurlijk. Salade Caprese? Ja daar lijkt deze Mozzarella, abrikoos en tomaatsalade wel een beetje op. Maar de toevoeging van de rijpe zoete abrikoos was geniaal (al zeg ik het zelf). Het is een heerlijke […]
Zin in een lekkere en makkelijke hap? Maak dan eens deze Pistoletje kipsaté met atjar. Natuurlijk maak je de satésaus en atjar zelf. Als je de atjar zelf gaat maken, kan je dit het beste een dag of een paar dagen van te voren doen zodat de smaken er lekker kunnen intrekken. Wij hebben het […]
Heb je het al eens gegeten, de burrata? Burrata is een romige Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room. Hij lijkt op de mozzarella, maar is veel romiger en zachter van binnen. De naam Burrata betekent boterachtig en dat is deze kaas dan ook. Deze superromige kaas past heerlijk in de salade met burrata, bonen […]
Bulgogi is een populair vleesgerecht in Korea. Het vlees wordt eerst gemarineerd en daarna gegrild of gebakken op een hete plaat. Meestal wordt hiervoor rundvlees gebruikt, maar het kan ook met varkensvlees of kip gemaakt worden. Het is een pittig gerecht, de vertaling van bulgogi is niet voor niets ‘vuurvlees’. Ik had nog een flesje […]
Haring en rode bieten zijn een klassieke combinatie en dille past weer goed bij bietjes en vis. Daarom heb ik deze gecombineerd in een haring rode bietsalade met appel en dille. Lekker als voorgerecht of als lunch met wat (stok)brood erbij. * Ik heb de rode bietjes zelf gepoft in de oven, maar je […]
Een Po’Boy (po-boy of poor boy) is een broodje oorspronkelijk uit New Orléans, Louisiana, in de VS. Het bestaat uit stokbrood belegd met gepaneerde en gefrituurde garnalen of oesters en met sla en tomaat en een pittige remouladesaus. In plaats van Sriracha saus kan je ook bijvoorbeeld een paar druppels tabasco gebruiken. Deze Po’Boy sandwich […]
Deze salade met gerookte kip en kersen is een simpele maar lekkere salade. Het zoet zure van de kers gaat goed samen met de gerookte kip. Als er kersen volop verkrijgbaar zijn, koop ze dan en eet ze zo of verwerk ze in een lekker recept. Als je eetbare bloemetjes in de tuin hebt staan, […]
De Franse klassieker Salade Niçoise wie kent hem niet? Voor het eerst gegeten aan de zuid-Franse kust en sindsdien staat hij elke zomer wel op het menu. Salade Niçoise is een salade gemaakt van vis (tonijn en ansjovis) en groenten zoals sperziebonen, tomaten, olijven, gekookte eieren, ui en olijfolie. De salade vind zijn oorsprong in […]
Een lekkere koude soep voor een warme dag. Je zou het niet verwachten, maar deze koude wortelsoep met korianderpesto is een heerlijke soep met Oosterse smaken geworden. Natuurlijk kan je er een warme soep van maken op een koude dag. Maar op een zomerse dag is dit een heerlijk soepje. Ik heb een groene curry […]
Caprese salade is een klassieke Italiaanse salade bestaande uit tomaten, mozzarella en basilicum. Super simpel, maar super lekker als je rijpe tomaten, buffel mozzarella, een goede balsamicoazijn en olijfolie gebruikt. Ik heb nu een pasta Caprese salade gemaakt, een heerlijke zomerse salade. Caprese Insalata Caprese komt dus oorspronkelijk uit Italië en betekent letterlijk […]