Tompouce hartje met frambozen en Nutella

Tompouce hartje met frambozen en Nutella

Een tompouce zelf maken is helemaal niet moeilijk. En dit prachtige Tompouce hartje met frambozen en Nutella, maak je in een wip. Verwen jouw Valentijn ermee en je zult punten scoren (haha). Bak de bladerdeeg hartjes eventueel een dag van te voren en maak de vulling alvast, dan hoef je de hartjes op de dag […]

Avocado chocolade mousse

Avocado chocolade mousse

Deze avocado chocolade mousse is een recept van de Engelse chef Tom Kerridge. Het bijzondere van Tom is dat hij een Michelin ster heeft voor zijn Engelse Pub. Tom is heel veel afgevallen (wel 90 kilo) en stimuleert nu mensen om af te vallen, maar wel met gezonde en ‘normale’ voeding. Dus geen crash diëten, […]

Hartvormige meringues met frambozen

Hartvormige meringues met frambozen

Verwen jouw Valentijn met een zoete traktatie zoals deze hartvormige meringues met frambozen en je zult haar/zijn hart veroveren. Rood is de kleur van de liefde, gebruik daarom rood fruit op de meringues. Je kunt aardbeien, frambozen, rode bessen of granaatappelpitjes, of een combinatie hiervan hiervoor gebruiken. Ondanks dat dit geen seizoensfruit is in februari, […]

Papaya smoothiebowl

Papaya smoothiebowl

Ik had een lekkere rijpe papaya gekocht en een helft daarvan gevuld met yoghurt en vers fruit. Het is een prachtig plaatje geworden. De andere helft heb ik in stukjes gesneden en gelijk in de vriezer gegooid. Hiervan heb ik de volgende ochtend deze overheerlijke papaya smoothiebowl gemaakt. Samen met de kaki en banaan is […]

Winterse salade met citrus en blauwe kaas

Winterse salade met citrus en blauwe kaas

Deze winterse salade met citrus en blauwe kaas heb ik zo genoemd omdat er rode kool en bloedsinaasappels in verwerkt zijn. Dit zijn seizoensproducten die we graag in de winter eten. Ik heb ze nu gecombineerd in een heerlijke salade.   Als je niet van blauwe kaas houdt, gebruik dan een andere kaassoort die jij […]

Spirulina chiapudding met bramen

Spirulina chiapudding met bramen

Laten we de dag goed beginnen met een lekkere blauwe chiapudding met spirulina. Spirulina is een algensoort wat gebruikt wordt als voedingssupplement vanwege de gezonde eigenschappen van deze blauwgroene alg. Spirulina zit bomvol met vitamines, mineralen en eiwitten. De eiwitconcentratie van deze als is 70% waardoor het meer eiwitten levert dan vlees of soja. Het […]

Geroosterde hele knolselderij

Ja,ja, ik ben ook aan de hele geroosterde groenten. Zo zie je vaak hele bloemkool of andere groenten geroosterd in de oven voorbijkomen. Ik heb een geroosterde hele knolselderij bereid in de oven, maar dit kan natuurlijk ook met bijvoorbeeld een koolraap, koolrabi, of een hele rode of witte kool. Zo’n stoere knolselderij uit de […]

Cranberry bloedsinaasappel mocktail

Cranberry bloedsinaasappel mocktail

Ja,ja, jullie zullen het wel gemerkt hebben. Sinds ik geen alcohol meer mag drinken vanwege mijn gastric sleeve operatie, ben ik helemaal verslingerd geraakt aan de zogenaamde mocktails. Een mocktail lijkt op een cocktail, alleen zit er geen alcohol in. Vandaag heb ik deze cranberry bloedsinaasappel mocktail gemaakt en dit is een heerlijk drankje geworden […]

Hartige taartjes met rode spitskool

Hartige taartjes met rode spitskool

Deze hartige taartjes met rode spitskool is een heerlijk vegetarisch gerecht. Serveer het tijdens een etentje thuis en je zult vegetariër en vleeseter hiermee een plezier doen. Je kunt natuurlijk ook een grote hartige taart ervan maken, plak dan de bladerdeeg plakjes aan elkaar. Het is een feestelijk taartje en de bereiding valt reuze mee. […]

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Gevulde koolrolletjes in tomatensaus

Voor deze gevulde koolrolletjes in tomatensaus heb ik Chinese kool gebruikt maar je kan natuurlijk ook bijvoorbeeld een groene kool hiervoor gebruiken. Als gehakt heb ik rundergehakt genomen, door de mozzarella erin is dit gehakt niet droog geworden. Maar als je wilt kan je ook gehakt half-om-half of zelfs vegetarisch gehakt gebruiken. Serveer de koolrolletjes […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden