Verwarm de oven voor op 180˚C.

Gevulde koolrolletjes in tomatensaus

Voor deze gevulde koolrolletjes in tomatensaus heb ik Chinese kool gebruikt maar je kan natuurlijk ook bijvoorbeeld een groene kool hiervoor gebruiken. Als gehakt heb ik rundergehakt genomen, door de mozzarella erin is dit gehakt niet droog geworden. Maar als je wilt kan je ook gehakt half-om-half of zelfs vegetarisch gehakt gebruiken. Serveer de koolrolletjes […]

Geroosterde worstjes, broccoli en tomaatjes

Geroosterde worstjes, broccoli en tomaatjes

Als je op zoek bent naar een makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag, maak dan deze Geroosterde worstjes, broccoli en tomaatjes. Je blancheert de broccoli even en dan rooster je alles in de oven. Ik heb Catalaanse worstjes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort gekruide verse worst gebruiken.   In plaats van […]

Appeltaart chiapudding

Appeltaart chiapudding

Ik probeer elke morgen en ander ontbijtje te verzinnen en daarbij zijn chiapudding en overnight oats mijn favorieten. Dit omdat ik het ’s avonds klaar kan zetten en de volgende ochtend staat je ontbijtje klaar. Zeker als hubbie heel vroeg vertrekt is dit ideaal. Ik had nog appels in de fruitmand liggen en heb altijd […]

Puree van aardperen

Puree van aardperen

Deze puree van aardperen is een heerlijk bijgerecht bij een feestelijk etentje. Het is lekker bij wild, kalkoen, kip of vlees. Je kunt de puree eventueel maken met een staafmixer en het daarna door een fijne zeef halen, dan krijg je een soort mousseline van aardpeer. Ik vind het wel lekker als de puree grof […]

Geroosterde Pastinaak

Geroosterde Pastinaak

Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een hele oude groente die sinds kort weer in ons land wordt verbouwd. De pastinaak is vanaf oktober goed verkrijgbaar. Deze witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Bereid het zoals wortelen, hoewel de kooktijd ietsje korter is. In plakken […]

Tosti brie ham en rozemarijn

Tosti brie ham en rozemarijn

Ik had nog een stuk brie in de koelkast liggen die eigenlijk op moest. Daar heb ik deze heerlijk tosti brie ham en rozemarijn van gemaakt. Je kunt elk soort witschimmel kaas en/of geitenkaas gebruiken. Zelfs blauwe kaas is ook lekker als je daar van houdt.   Een tosti is een hele goede manier om […]

Citrus passiefruit mocktail

Citrus passiefruit mocktail

Ja ik zal het maar bekennen, ben helemaal verslaafd aan de mocktails. Omdat ik na mijn gastric sleeve operatie geen alcohol meer mag nuttigen, stort ik mij op het maken van mocktails. Eigenlijk mag ik ook geen koolzuurhoudende drankjes meer drinken, maar ik heb uitgevonden als ik dit mix met vruchtensap dat dit goed gaat […]

Amarena kersen tonic mocktail

Amarena kersen tonic mocktail

In deze Amarena kersen tonic mocktail heb ik een tak basilicum gestoken voor extra smaak. Je zult het misschien een vreemde combinatie vinden, maar geloof met kersen en basilicum zijn een goede match. Als je niet van basilicum houdt of je hebt het niet in huis, gebruik dan verse munt.   Natuurlijk kan je voor […]

Frambozen grapefruit mocktail

Frambozen grapefruit mocktail

Deze frambozen grapefruit mocktail is een heerlijke frisse en fruitige mocktail. Dit drankje is het hele jaar door lekker. Ik heb hiervoor de grapefruit soda van Royal Club gebruikt en dit is een perfecte combinatie met de frambozen.   Met een paar ingrediënten creëer je dus een heerlijke alcoholvrije cocktail, ook wel mocktail genoemd. Natuurlijk […]

Appel ginger ale mocktail

Appel ginger ale mocktail

Deze Appel ginger ale mocktail is een heerlijke mocktail tijdens de feestdagen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze winterse mocktail te kunnen maken. Ik heb hiervoor de ginger ale van Royal Club gebruikt en pure appelsap (je weet wel die troubele appelsap). Gember en appel zijn een heerlijke combi, daarom is dit […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden