Groene curry met skrei en courgetti

Groene curry met skrei en courgetti

Wij zijn van plan om wat meer groenten te eten en wat lichter te eten. Deze groene curry met skrei en courgetti is hiervoor een heel geschikt maaltje. Er zit heel veel groene groenten en de vis maakt het een lichte maaltijd.   Curry in a hurry   Meestal ben ik niet zo van de […]

Taco’s met pulled zalm en bbq saus

Taco’s met pulled zalm en bbq saus

Ik mocht een heerlijke fles Smoky BBQ saus van Your Organic Nature ontvangen. Lekker bij de barbecue, maar ik ga daar natuurlijk weer een gerechtje mee verzinnen. Het zijn deze heerlijke Taco’s met pulled zalm en bbq saus geworden.   BBQ saus   Deze Your Organic Nature Smoky BBQ saus is een lekkere pittige en […]

Rode kool stamppot

Rode kool stamppot

Ik had een heerlijke rode kool met appels en steranijs gemaakt. Maar er bleef de helft van over. Keurig netjes ingepakt in een zipper bag en ingevroren. Een maandje later toen ik de vriezer wilde schoonmaken, kwam ik die lekkere rode kool weer tegen. Natuurlijk heerlijk om te eten met een gekookt aardappeltje en een […]

Lasagne met prei en walnoten

Lasagne met prei en walnoten

Ik doe weer mee die leuke recepten swap georganiseerd door Mandyandmore. Deze keer mocht ik een recept uitzoeken van Nienke Vos van Foxilicious.nl. Nienke is een flexitariër, maar kookt vooral vegetarisch. Deze gerechten publiceert zij op haar blog. Zij wil mensen graag inspireren om vaker zonder vlees en vis te koken. Vandaag staat prei in […]

Rosbief uit de oven met balsamico uien

Rosbief uit de oven met balsamico uien

Deze rosbief uit de oven met balsamico uien was super mals en de uien waren een heerlijk bijgerecht bij het vlees. Rosbief en andere grote stukken vlees, koop ik meestal bij Beef&Steak. Ze zijn de specialist op dit gebied, er is heel veel keuze daar, perfecte kwaliteit en hele goede service en levering. De online […]

Ouderwetse erwtensoep zelf maken

Ouderwetse erwtensoep zelf maken

Lekkere traditionele snert zoals mijn oma en mijn ouders deze maakten. Het is een stevige kost, ideaal voor een koude dag. En de volgende dag is de soep eigenlijk nog lekkerder omdat de smaken erin getrokken zijn. Vandaag gaan we dus een ouderwetse erwtensoep zelf maken.   Erwtensoep of snert   Over de hele wereld […]

Raclette met aardappelen en rauwkost

Raclette met aardappelen en rauwkost

Raclette is een typisch Zwitsers gerecht. Het is eigenlijk niets meer dan gesmolten kaas en gekookte aardappelen. Daarbij wordt nog wat vleeswaren in de vorm van rauwe ham of plakjes worst zoals salami en zure augurkjes en/of uitjes bij geserveerd. Het is een stevige kost, meer geschikt voor een winterse avond. Je hebt het misschien […]

Kip Tandoori met couscous

Kip Tandoori met couscous

Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, de oven doet het werk en er komt voor dit heerlijke gerecht bijna geen koken aan te pas. Deze kip Tandoori met couscous is een gerecht waarbij India Noord-Afrika ontmoet. Tandoori is namelijk een Indiaas gerecht en de couscous komt natuurlijk uit de Noord-Afrikaanse landen.   Couscous […]

Quesadilla met zwarte bonen en zwarte kaas

Quesadilla met zwarte bonen en zwarte kaas

In de Foodybox van december welke ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zat wel een heel bijzonder product. Het is de Ruscello Black Lemon kaas*. Een uniek zuivelproduct met een enorme smaakexplosie. Heerlijk fris met een vleugje citroen erin. Natuurlijk lekker om zo te eten bij de borrel (wat we ook gedaan hebben), […]

Visragout met zalm en kabeljauw

Visragout met zalm en kabeljauw

Een pasteitje is altijd lekker tijdens een feestelijk etentje. Deze heerlijke visragout met zalm en kabeljauw is super lekker en heel snel gemaakt. Dus als je een visliefhebber bent, maak dan snel deze ragout.   Ragout   Ragout wordt vaak gegeten met de feestdagen. En ga nou niet ragout uit blik klaarmaken, maar lekker zelf […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden