Omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi)

Omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi)

Deze heerlijke omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi) is een Perzisch recept. Je kunt het eten als lunch, voorgerecht, (vegetarisch) hoofdgerecht of als mezze. Aangezien ik nog kruiden over had van de vegetarische Perzische bonen en noedelsoep (waar ook zoveel kruiden in verwerkt zijn) van vorige week, wilde ik ze opmaken in een ander recept. […]

Vegetarische Pho

Vegetarische Pho

Deze Vegetarische Pho (Pho Chay) is een kruidige en pittige soep uit Vietnam. Het is van oorsprong geen vegetarische soep, maar ik heb er een vegetarische variant van gemaakt. Pho bestaat uit een krachtige bouillon van rundvlees of kip, dungesneden vlees, rijstnoedels, verschillende specerijen en pepers en limoen. Het is een heerlijke verwarmende soep, vooral […]

Broodje met gebakken paprika en paddenstoelen

Broodje met gebakken paprika en paddenstoelen

Een soort van makkelijke maaltijd vanavond, had niet zo’n zin om uitgebreid te koken. Ik heb voor dit broodje met gebakken paprika en paddenstoelen Ciabatta gebruikt en deze lekker afgebakken in de oven, maar je kunt natuurlijk ook een stokbroodje of pistoletjes nemen voor dit gerecht. Om het nog meer een ‘complete’ maaltijd te maken, […]

Tompouce met champignons en geitenkaas

Tompouce met champignons en geitenkaas

Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door […]

Koude rode bietensoep

Koude rode bietensoep

Deze Koude rode bietensoep is een multifunctionele soep. Hij kan namelijk koud en warm gegeten worden. Dus een soepje voor het hele jaar rond. Probeer het eens. Het recept van dillepesto vind je hier.

No-waste groene groentesoep

No-waste groene groentesoep

Ik had nog allerlei restjes groenten over en heb hiermee deze no-waste groene groentesoep gemaakt. Dit is een geweldig recept om alle restjes van groenten te gebruiken. Inclusief de dingen die sommige mensen normaal gesproken weggooien, zoals de groene uiteinden van prei, broccolistengels en de buitenste spruitblaadjes. Dit kunnen rauwe of gekookte ingrediënten zijn, omdat […]

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas

En weer een leuke recepten swap met Jadis Schreuder en Anouk de Rooij van foodiesign.nl. Het is het Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas recept van hun geworden. Dit recept sprong er voor mij uit omdat ik gek ben op bietjes en geitenkaas.   Jadis en Anouk zijn twee jonge food designers. Jadis houdt van […]

Buffalo balletjes op een broodje

Buffalo balletjes op een broodje

Buffalo chicken wings is een beroemd Amerikaans gerecht. Hubbie die 26 jaar in Amerika gewoond heeft is nog steeds gek op Amerikaanse gerechten. Deze Buffalo balletjes op een broodje is een twist op de Buffalo chicken wings. Dit stokbroodje met gehaktballetjes is heerlijk als avondeten, maar natuurlijk ook lekker als lunch.   Buffalo chicken wings […]

Pistoletje met bavette en kaas

Pistoletje met bavette en kaas

Steak and cheese sandwich was de favoriet van hubby toen hij in Amerika woonde. Dit Pistoletje met bavette en kaas is mijn twist op Steak and cheese sandwich. Ik heb voor deze pistoletjes bavette steak gebruikt, maar je kunt ook bijvoorbeeld een entrecote of longhaas nemen. Wij vinden het lekker om biefstuk rood te eten, vooral […]

Tex Mex soep

Tex Mex soep

Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten uit de doos. Ik wilde eens iets heel anders maken dan de geijkte wraps, etc. en zo is deze lekkere pittige Tex Mex soep ontstaan. Ik heb ook nog een ander recept […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden