Huevos Rancheros met bavette

Huevos Rancheros met bavette

Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten uit de doos. Ik wilde eens iets heel anders maken dan de geijkte wraps, etc. en zo is deze Huevos Rancheros met bavette ontstaan. Huevos Rancheros is een Mexicaans ontbijt met gebakken […]

Romige kippensoep met zoete aardappel

Romige kippensoep met zoete aardappel

Ik ben dol op deze romige kippensoep met zoete aardappel en zwarte rijst! Het is gezond, het is stevig, lekker vullend en verwarmend. Ik heb nog meer variaties op kippensoep, maar ik heb er geen een met zoete aardappelen. Omdat ik een grote zoete aardappelliefhebber ben, kon ik het niet laten om een lekker vullend […]

Tom Kha Kai met kip en paddenstoelen

Tom Kha Kai met kip en paddenstoelen

Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk en kip. Er kunnen nog allerlei andere ingrediënten toegevoegd worden zoals paddenstoelen, bamboe, rode pepers en/of koriander. Ook kan je er rijstnoedels in koken om het nog meer een maaltijdsoep te maken. Deze Tom Kha Kai met kip en paddenstoelen is een makkelijk […]

Pokebowl met zalm, enoki en avocado

Pokebowl met zalm, enoki en avocado

Omdat je de vis rauw eet in deze Pokebowl met zalm, enoki en avocado, moet die wel supervers zijn! Lekker als voorgerecht of lunch. Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawai en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus […]

Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi

Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi

Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi is een lekkere twist op de Hollandse erwtensoep. De Shichimi Toragashi die hierin gebruikt wordt is een populaire Japanse zevenkruiden mix, te koop in de grotere supermarkten. Laat de soep niet te lang koken, de spliterwten mogen nog herkenbaar zijn.   Een hele andere maar ook zo’n lekkere soep […]

Scamorza affumicata salade

Scamorza affumicata salade

De Italiaanse kaas Scamorza is hier niet zo bkend als Parmezaan of mozzarella en dat is jammer want het is een veelzijdig kaasje. Deze peervormige kaas is bereid van volle koemelk en is vooral geschikt om mee te bakken. Scamorza betekent ‘onthoofd’, dit slaat op de vorm van het kaasje: het bolvormige kaasje hangt aan […]

Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst

Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst

Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawai en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb een Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Meestal wordt het […]

Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen vind ik toch wel een lekker herfstgerechtje. Lekker als lunch of voorgerecht. Probeer hiervoor verschillende soorten paddenstoelen uit. Heb je mijn blog over paddenstoelen al gelezen? Zo niet, dan kan je hem hier vinden.

Sushi bonbons

Sushi bonbons

Maak eens Sushi bonbons in plaats van de gewone sushi.

Soto Ajam (Indische kippensoep)

Soto Ajam (Indische kippensoep)

Gek op Indonesische eten? Ik heb ook nog een heerlijke Bami met satésaus recept voor je.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden