Geroosterde spruitjes met rozemarijn

Geroosterde spruitjes met rozemarijn

Wat is er nu herfstachtiger of winters dan spruitjes? Als het iets frisser wordt krijg je er direct weer zin in. In dit recept gaan we spruitjes roosteren en er (jammie) rozemarijn en citroensap aan toevoegen. Dit combineert uitstekend wanneer je de spruitjes roostert en het is enorm eenvoudig te maken. Snijd voor deze geroosterde […]

Gele wortelsoep met geitenkaas en pistache

Gele wortelsoep met geitenkaas en pistache

Ik heb o.a. heel veel gele wortelen gekregen van boer Martin Topper van Zonneheerdt. Ik had van de paarse wortelen al een paarse wortelsoep gemaakt, nu ook maar een mooie gele wortelsoep met geitenkaas en pistache maken. De smaken per kleur wortel verschillen heel erg, zo is de gele wortel minder zoet dan de oranje […]

Runderstoof met paddenstoelen en pompoen

Runderstoof met paddenstoelen en pompoen

Herfst betekent pompoenen en paddenstoelen. Wij zijn er gek op! In deze runderstoof met paddenstoelen en pompoen combineert de zoete smaak van pompoen goed met het aardse van de paddenstoelen. Laat het net zolang sudderen tot het vlees lekker mals geworden is en bijna uit elkaar valt.   Ik had nog riblappen van onze trip […]

Pruimencompote met sinaasappel

Pruimencompote met sinaasappel

Deze pruimencompote zit eigenlijk tussen een jam en een compote in. Ik heb wel geleisuiker gebruikt, maar zodanig veel (of weinig) dat het meer een compote geworden is. Als je het zoeter of minder zoet wilt, voeg dan meer of minder suiker toe aan deze pruimencompote met sinaasappel.   Ik kreeg heel veel pruimen van […]

Sinterklaas Tiramisu in een glaasje

Sinterklaas Tiramisu in een glaasje

Ja, ik weet het…. ik ben er vroeg bij. Maar voor een kinder kookcafé bij ons in het dorp heb ik dit recept geschreven. Tiramisu vindt (bijna) iedereen lekker en zeker deze variatie. Dit recept is genoeg voor 4 kleine glaasjes, dat is voldoende want het blijft een machtig toetje. Dus als de goedheiligman in […]

Filotaart met peer en pecannoten

Filotaart met peer en pecannoten

Het is herfst, de appels en peren zijn net geoogst en ik heb een heerlijk recept met peren voor jullie. Deze filotaart met peer en pecannoten is een lekker nagerecht wat niet te zwaar is na een etentje. Lekker herfst/winterachtig door het gebruik van speculaaskruiden. Maar je kunt dit ook vervangen door kaneelpoeder, ook lekker. […]

Frittata van snijbiet met gerookte zalm

Frittata van snijbiet met gerookte zalm

Deze prachtige regenboog snijbiet heb ik op de Boerenmarkt bij de Stadboerderij De Kemphaan in Almere gekocht met nog meer vergeten groenten. De groentekraam van Warmonderhof verkoopt groenten van eigen land. Snijbiet (ook wel bladmoes, snijmoes of warmoes genoemd) is een ‘vergeten groente’ die je niet vaak ziet liggen bij de groenteboer. Snijbiet is een […]

Groenlof stamppot met spekjes

Groenlof stamppot met spekjes

Wij zijn voor het eerst op de Boerenmarkt op de Stadboerderij De Kemphaan in Almere geweest. Daar stond een grote groentekraam van Warmonderhof met voor het grotendeel groenten van eigen land en kas. Ik had ze al op mijn lijstje staan om ze eens te bezoeken en nu ben ik helemaal zeker ervan dat ik […]

Koolrabi salade met peer, dadels en walnoten

Koolrabi salade met peer, dadels en walnoten

Koolrabi is een tamelijk onbekende en onbeminde groente. De gezonde lichtgroene of paarse knol verdient wat meer aandacht. Meestal zijn deze knollen lichtgroen, maar soms ook paars of rood. De smaak is echter hetzelfde en na het schillen van de koolrabi zijn ze allemaal roomwit. Koolrabi wordt in de vroege zomer verkrijgbaar. Je kunt het […]

Blauwe druiven siroop

Blauwe druiven siroop

Heel veel blauwe druifjes gekregen. Wat ga je ermee doen? Ik had vorig jaar als een druivenjam gemaakt, dus nu ook maar weer. Sowieso sap ervan geperst, de sap was heerlijk zoet maar uit 2 kilo druifjes kreeg ik maar 700 ml sap. Dus ze zijn wel lekker zoet maar hebben weinig sap. Dus de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden