Bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries

Bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries

Heerlijke lichte couscous gemaakt van bloemkool. De bloemkool rasp je met een grove rasp of hak je fijn in een keukenmachine. Hierdoor kan je couscous vervangen door deze fijne groente. Ook lekker als vervanging van bijvoorbeeld rijst. Deze bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries gaat heel goed samen met deze Pittige kippenbouten. Ook zou […]

Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten

Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten

Ik had een heerlijke en kleurige salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata gemaakt en had daardoor nog een stuk rode kool, wortel en venkel over. Deze lagen al een paar dagen in de koelkast te lonken. Die moesten nog verwerkt worden in een gerecht. Ik heb daar deze knapperige koolsla met venkel, wortel, […]

Chimichurri gemaakt van verse munt

Chimichurri gemaakt van verse munt

De bekende Argentijnse groene Chimichurri saus wordt meestal gemaakt van peterselie, rode pepers, ui en knoflook. Dit is een variatie op de klassieker, het is een Chimichurri gemaakt van verse munt. Lekker bij een gegrilde steak of lamsvlees. Het is een lekkere frisse groene kruidensaus door het gebruik van de verse munt. Je kunt de kruiden […]

Zhoug pittige kruidensaus

Zhoug pittige kruidensaus

Zhoug pittige kruidensaus komt van oorsprong uit Yemen, maar je vindt deze saus ook in de Syrische en Israëlische keuken. En wordt vaak geserveerd bij falafal of gegeten met een stuk brood. Heerlijk met het Arabische eiergerecht Shakshuka of als dipsaus. Ook lekker op de hummus, in een soep of op een omelet. Ook lekker […]

Thaise groene chilisaus

Thaise groene chilisaus

Thaise groene chilisaus is een smaakvolle en pittige saus gemaakt van groene pepers. Je kunt het gebruik op gegrilde kippendijen, varkensvlees, vis en/of zeevruchten. Ook lekker bij spring rolls of als smaakmaker in dressings, sauzen of marinades. Het is een vrij pittige saus met een beetje zoetzuur door de suiker en limoensap. En het heeft […]

Italiaanse Salsa Verde

Italiaanse Salsa Verde

Diverse landen hebben hun eigen Salsa Verde. Salsa Verde betekent groene saus, dus alle recepten van deze saus zijn groen. Het is een koude saus gemaakt van diverse groene kruiden. In Frankrijk gebruiken ze o.a. dragon en in Mexico groene peper en tomatillo’s. Ik geef je hier het recept van de Italiaanse Salsa Verde. In […]

Klassieke persillade

Klassieke persillade

Persillade, wat is dat? Misschien heb je het wel een in een recept voorbij zien komen. Het is een Frans kruidenmengsel gemaakt van gehakte peterselie met knoflook en olijfolie. Heel erg simpel maar wel erg lekker. Het wordt als smaakmaker gebruikt bij diverse gerechten. Lekker bij gegrild vlees, kip, vis, zeevruchten of op je gekookte […]

Kippenbouten met mangosalsa

Kippenbouten met mangosalsa

Als je van pittig houdt, moet je eens deze lekkere kippenbouten met mangosalsa proberen. Het fruitige van de mangosalsa gaat heel goed samen met de spicy kippenbouten. Je kunt de gemarineerde kippenbouten ook heel goed (langzaam) garen op de barbecue. Lekker zomers gerecht met tropische smaken. Door de marinade komt de kip een beetje donker […]

Pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas

Pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas

Deze pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas is bijna geen recept te noemen, want het is simpel een paar ingrediënten met elkaar mengen. De salsa is lekker pittig door de Remia garlic-sriracha mayonaise. Normaal ben ik niet zo van de kant-en-klaar producten, maar deze mayonaise is echt lekker. Probeer het eens. Ik heb […]

Gremolata

Gremolata

Gremolata is een klassiek Italiaans kruiden recept. Het is gehakte peterselie gemengd met knoflook en citroenrasp. Je kunt het als pittig/frisse smaakmaker bij diverse gerechten gebruiken. Zoals over Italiaanse stoofschotels, pasta, (minestrone)soep, gestoomde groenten of op een crostini. Ook lekker op gegrild vlees, vis of kip. Gremolata is vooral ook bekend van de Ossobuco. Gremolata […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden