Spirulina chiapudding met bramen

Spirulina chiapudding met bramen

Laten we de dag goed beginnen met een lekkere blauwe chiapudding met spirulina. Spirulina is een algensoort wat gebruikt wordt als voedingssupplement vanwege de gezonde eigenschappen van deze blauwgroene alg. Spirulina zit bomvol met vitamines, mineralen en eiwitten. De eiwitconcentratie van deze als is 70% waardoor het meer eiwitten levert dan vlees of soja. Het […]

Mojito van bloedsinaasappels

Mojito van bloedsinaasappels

Een mojito is een cocktail die oorspronkelijk uit Cuba komt. Het is rum gemengd met limoensap, rietsuiker, sodawater en geserveerd met veel munt en ijs. Een heerlijke cocktail voor in de zomer. Ik heb er een ‘winterse’ variant van gemaakt, namelijk deze Mojito van bloedsinaasappels. Bloedsinaasappels hebben een lekkere zure smaak en is daardoor een […]

Winterse granola met koekkruiden

Winterse granola met koekkruiden

Deze winterse granola met koekkruiden is een heerlijke zelfgemaakte granola die het goed doet in december. Lekkere smaken van de koekkruiden (speculaaskruiden) en kaneel. De gedroogde cranberries maken het natuurlijk helemaal Kerstachtig. Bak de granola op deze lage temperatuur en je hebt een (niet te harde) knapperige granola. Heerlijk voor over de yoghurt ’s morgens. […]

Havermout met banaan en pindakaas

Havermout met banaan en pindakaas

Goed ontbijten is heel belangrijk, een goed begin is namelijk het halve werk. Deze havermout met banaan en pindakaas maak je ’s avonds klaar, zet het in de koelkast en ’s morgens heb je een heerlijk en gezond ontbijtje klaar staan voor je. Overnight oats heet het zo mooi op z’n Engels.   Deze havermout […]

Blauwe bessen havermout met yoghurt en amandel

Blauwe bessen havermout met yoghurt

Lekker gezond en simpel ontbijtje. Je zet ’s avonds alles klaar, zet de kom in de koelkast of laat het op het aanrecht staan en ’s morgens staat er een heerlijk ontbijtje naar je te lonken. Deze blauwe bessen havermout met yoghurt is een goede kickstart van jouw dag.   Overnight oats   Overnight oats […]

Chocolade banaan muffins

Chocolade banaan muffins

Gebruik voor deze Chocolade banaan muffins superrijpe bananen, zodat de muffins lekker zoet worden hierdoor. Je kunt in plaats van volkoren tarwebloem ook glutenvrij bakmeel gebruiken. Ik heb agavesiroop gebruikt, maar je kunt ook honing gebruiken voor deze muffins. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek.   Probeer ook eens deze Chocolade Chai […]

Havermout chocoladebowl

Havermout chocoladebowl

Ik ben gek op overnight oats oftewel havermout. Je bent maar 5 minuten bezig met de bereiding ervan, laat het een nachtje in de koelkast staan en ’s morgens staat je ontbijtje klaar. Deze Havermout chocoladebowl is zo’n heerlijk, gezond en romig ontbijt gemaakt van melk (soja-, amandel of andere soort melk), pindakaas, havermout en […]

Koffie spread

Koffie spread

Ik heb toch een bijzonder recept voor jullie, namelijk deze koffie spread oftewel koffieboter. Deze koffie spread kan je bijvoorbeeld op een beschuitje of geroosterde boterham smeren. Maar is ook lekker om op een pannenkoek of wafel te serveren. Ik heb hiervoor cold drip coffee gebruikt, maar je kunt natuurlijk zelf koffie of espresso zetten […]

Havermout met pindakaas en gekarameliseerde banaan

Havermout met pindakaas en gekarameliseerde banaan

Ik ben gek op overnight oats oftewel havermout. Je bent maar 5 minuten bezig met de bereiding ervan, laat het een nachtje in de koelkast staan en ’s morgens staat je ontbijtje klaar. Deze havermout met pindakaas en gekarameliseerde banaan is zo’n heerlijk, gezond en romig ontbijt gemaakt van amandelmelk, pindakaas, havermout en agavesiroop. En […]

Caribbean iced coffee

Caribbean iced coffee

Deze Caribbean iced coffee is een cocktail die heerlijk zal smaken op een warme zomeravond na een etentje. Lekker koud met een tropische kick van de bruine rum. Ik heb voor dit recept de Yirgacheffe cold drip coffee van Batavia Dutch Coffee gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf koffie of espresso zetten voor deze […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden