Voor deze wraps met pulled kip, avocado en koriander gaar je de kip heel lang tot hij bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met twee vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar heel erg bekend en veel gegeten. Het vlees wordt dan zo lang […]
Voor deze heerlijke lauwwarme salade met kippendijen, bietjes, linzen en bloedsinaasappel is het handig om de bietje van te voren te garen in de oven. Dit duurt wel even, maar de oven doet het werk voor je. Verwarm de oven voor op 180˚C. Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog. Pak ze elk […]
Deze salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille wordt op smaak gebracht met een heerlijke romige dille dressing. Gebruik voor dit recept kipfilet. Door de kip heel langzaam te laten garen in de warme bouillon, krijg je een sappige kipfilet. Je kunt de salade (lauw)warm eten of koud op een warme zomeravond. Lekker als […]
Zoete aardappelen en bonen zijn goed voor je, probeer ze daarom eens in deze vegetarische Cordita’s met zoete aardappel en salsa verde. Cordita’s zijn kleine wraps, het is een leuk formaat voor een hapje om uit de hand te eten. De Mexicaanse salsa verde kan je heel goed zelf maken, hoe je dat doet […]
Ik mocht verse wasabi van Sir Green Wasabi ontvangen en ben daar mee gaan experimenteren. Manlief die altijd zegt dat hij niet van mosterd, mierikswortel en wasabi houdt, heeft heerlijk zitten smullen van deze Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing. Meestal roept hij als hij een salade voorgeschoteld krijgt; “ik ben geen konijn”, maar […]
Ik mocht een paar pakken Basmati rijst van Lassie ontvangen. Basmati rijst is een witte langkorrelige droogkokende en zeer aromatische rijst. De rijst wordt meestal voor Oosterse en kruidige gerechten gebruikt. Ik heb er nu een Mexicaanse bowl met rijst en kip van gemaakt. Dit is een heerlijke maaltijdsalade die je lekker uit een kom […]
Een Buddha bowl is een kom vol met gezonde vegetarische ingrediënten. Meestal zit er onderin de bowl (volkoren) rijst, granen of quinoa. Erop heel veel groenten, een eitje en eventueel wat noten en/of kiemen. Als je in de koelkast nog wat kleine restjes rijst en groenten hebt liggen, is dat ideaal om zo’n gevulde kom […]
Deze Mexicaanse aardappelpartjes kan je ook met frietjes maken, dan heb je een soort Mexicaanse kapsalon. Heerlijk pittig gekruid gehakt over de aardappelpartjes, met daarop een salsa en een dot zure room. Picadillo kruiden kan je in de grotere supermarkten vinden, de kruiden zitten in mooie vierkante blikjes. Sriracha is een pittige saus die in […]
Heerlijk weer een lang weekend. Pasen of Pinksteren is zo’n weekend dat je gezellig met z’n allen lekker kan uitslapen en daarna brunchen. Deze bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei is een heerlijk gerecht daarvoor. Als je het bladerdeeg hebt gebakken en laten afkoelen kan je het binnenste gedeelte van het bladerdeeg iets indrukken […]
Deze mooie groene gazpacho van avocado, komkommer en rucola is een heerlijk fris soepje voor warme dagen. Serveer het in een glaasje als amuse of voorgerecht bij een etentje. Gazpacho is een ijskoude Spaanse soep, meestal gemaakt van bouillon, (rauwe) groenten zoals tomaten, paprika’s, kruiden en sherry-azijn. Natuurlijk kan je deze soep in allerlei varianten […]