Tijdens mijn crash dieet 2 weken voor de operatie (gastric sleeve) moet ik mij houden aan een koolhydraatarm dieet. Je mag voorgeschreven shakes gebruiken, maar daar wil deze foodblogger niet aan natuurlijk. Dus kreeg ik een lijst mee van wat ik wel mag/moet eten op een dag. Dit is 500 ml (magere) melkproducten, 50 gram […]
Deze kruidenkaas flensjes is een recept van Joke Boon uit haar nieuwe boek Koken met kleur! Omdat Joke anosmie (geen reukvermogen) heeft, is het voor haar heel belangrijk dat een andere zintuig – zoals zien – geprikkeld wordt. Dit doet zo middels koken met kleur. Door de prachtige kleuren, worden je zintuigen geprikkeld en krijg […]
Deze fusilli met verse pesto en groene asperges is een eenvoudig en licht lentepastagerecht dat je met slechts een handvol ingrediënten in minder dan 20 minuten maakt (inclusief voorbereiding!). Meng gekookte pasta met verse gemaakte basilicumpesto, asperges en Parmezaanse kaas voor het ultieme recept voor een lentepasta boordevol ongelooflijke smaak. Eerlijk gezegd smaakt dit gewoon […]
Diverse landen hebben hun eigen Salsa Verde. Salsa Verde betekent groene saus, dus alle recepten van deze saus zijn groen. Het is een koude saus gemaakt van diverse groene kruiden. In Frankrijk gebruiken ze o.a. dragon en in Mexico groene peper en tomatillo’s. Ik geef je hier het recept van de Italiaanse Salsa Verde. Geef […]
Ik zag heel vaak Amerikaanse recepten voorbij komen van spaghetti squash en had geen idee wat voor soort pompoen dit was. Totdat ik ze zag liggen bij de groenteboer. De spaghetti pompoen …. die moet ik proberen. Maar ja wat ga je ermee doen, vullen met lekkere ingrediënten zoals kaas natuurlijk. Deze gevulde spaghetti pompoen […]
Maak deze salade met burrata, Coburger en verse vijgen op een grote serveerplank en zet deze gezellig op tafel. Leuk als (feestelijk) voorgerecht voor 4 personen of als lunch voor 2 personen. Het is een heerlijke combinatie en de salade is niet moeilijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de lekkere […]
Pappa al Pomodoro oftewel Toscaanse tomaten broodsoep is een perfecte soep om te maken als je teveel tomaten hebt liggen, die overrijp dreigen te gaan. En als je een brood zoals bijvoorbeeld een Ciabatta hebt liggen van 2 dagen oud. Oud brood in je soep? Ja oud brood in je soep. En maak de soep […]
Dit Waanzinnig lekker hartig brood is een recept van BonApetit.nu. Astrid van BonApetit.nu plaatst elke week een handig weekmenu en regelmatig komen daarin recepten van mij voor. Nu doen we een recepten swap. Ik heb dit recept van haar blog gekozen, ben heel benieuwd welk recept zij van mij gaat bereiden. Astrid’s blog gaat over […]
Ik mocht van de firma Kesbeke 3 soorten salade boontjes ontvangen die zij in samenwerking met Joke Boon hebben gecreëerd. Natuurlijk ben ik superbenieuwd naar deze bonenmixen. Er is een Hollandse, Mediterrane en een Griekse mix. De laatste heb ik gebruikt voor deze salade met Griekse boontjes mix en gebakken feta. Omdat het herfstig koud […]
Ik ben gek op aubergines en daarom is het niet moeilijk voor mij om deze Italiaanse klassieker te maken. Melanzane alla Parmigiana oftewel Aubergine alla Parmigiana is het ultieme vegetarische comfortfoodrecept. Gebakken aubergines in een schotel met tomatensaus, basilicum, Parmezaanse kaas en mozzarella kaas en dat in de oven gebakken. Ik heb behalve aubergines ook […]