Scones met mangojam

Scones met mangojam

Ik had eetrijpe mango’s gekocht omdat manlief er zo gek op is. Maar na een paar dagen lagen ze nog in de fruitmand. Hoog tijd om er iets mee te doen. Omdat ik nog nooit jam van mango’s gemaakt had, dacht ik laat ik dat eens proberen. Nou die jam is heerlijk geworden hoor en […]

Klassieke Engelse Treacle tart

Klassieke Engelse Treacle tart

Deze taart stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had de taart al diverse keren voorbij zien komen op Engelse kookprogramma’s op TV en was gelijk nieuwsgierig geworden ernaar. Hoe kan je een taart van broodkruim en stroop maken? Nou dat kan, zal ik […]

Cupcakes met dragee eitjes

Cupcakes met dragee eitjes

De kleindochters waren weer te logeren en dan gaan we altijd bakken. Hoewel ik niet zo’n bakster ben, toveren we toch diverse lekkere versnaperingen uit de oven. Favoriet bij hun zijn de pindakaaskoekjes, maar cakejes oftewel cupcakes of muffins vinden ze ook heel leuk om te maken. Omdat het binnenkort Pasen is, hebben wij cupcakes […]

Basisrecept voor gevulde eieren

Basisrecept voor gevulde eieren

Gevulde eieren zijn toch wel de klassieke Hollandse borrelhapjes. Lekker retro, maar ze zijn nog steeds heerlijk. En ik blijf ze maken met de Paasdagen en dan zijn ze ook altijd heel snel op. Dat zegt toch wel iets over deze ouderwetse borrelhap. Het maken ervan is helemaal niet moeilijk. Je mengt de gekookte eigelen […]

Zalm met een daslookkorst

Zalm met een daslookkorst

Ik heb heel veel daslook in mijn tuin staan en dit jaar komt het al vroeg naar boven. Maar wat ga je doen met al die daslook? Nou deze overheerlijke zalm met een daslookkorst uit de oven maken. Een mooie roze zalm met een knalgroene topping, prachtig toch? Serveer dit tijdens een speciaal etentje thuis. […]

Ribkarbonade met knoflook en salie

Ribkarbonade met knoflook en salie

Heel af en toe eten wij een karbonaadje en dan moet het ook wel een lekkere zijn. Deze ribkarbonade met knoflook en salie heeft heel veel smaak en is in een mum van tijd klaar. Klinkt goed toch? Met een paar simpele kruiden zoals rozemarijn en salie en daarbij de knoflook en citroen, maak je […]

Zalm met bloedsinaasappel uit de oven

Zalm met bloedsinaasappel uit de oven

Ja sorry lieve volgers maar ik heb weer een recept met bloedsinaasappelen voor jullie. Ik ben nou eenmaal gek op deze prachtige rode en lekkere sinaasappels. En omdat ze maar kort in het seizoen zijn, bestook ik jullie met mijn gerechten hiermee. Deze keer staat er zalm met bloedsinaasappel uit de oven op het menu. […]

Witte chocolade monchoutaart

Witte chocolade monchoutaart

Ik doe weer eens mee aan de swiepswapswoep die de leuke foodblogger Mandy van Mandyandmore.nl organiseert. Tegenwoordig kan je ook aangeven wat voor soort recept je zoekt, ik heb bakken en bourgondisch aangegeven. Zo werd ik aan Lianne van De Zoetekauw gekoppeld. Lianne houdt enorm van bakken en van chocolade en koekjes. Je kunt daarom […]

Tarte tatin van witlof

Tarte tatin van witlof

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook met groenten maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van witlof met blauwe kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Witlof is nog nooit zo lekker geweest!   Tarte tatin   Een tarte tatin is […]

Romige paddenstoelensoep met Marsala

Romige paddenstoelensoep met Marsala

Zelfgemaakt paddenstoelensoep is zo lekker en supermakkelijk te maken. Als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer de kant-en-klare soep. Deze romige paddenstoelensoep met Marsala is het proberen waard, hartverwarmende soep, vol met umami smaken van de verschillende paddenstoelen die je erin verwerkt. De Marsala wijn geeft een extra lekkere smaak aan de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden