Franse bonenschotel (Cassoulet) is van oorsprong een gerecht uit Frankrijk, gebaseerd op bonen en vlees. Het is een stevige stoofschotel welke als (dikke en gevulde) soep wordt gegeten. Cassoulet kan op verschillende manieren en met verschillende ingrediënten klaargemaakt worden. Hoofdingrediënten zijn wel witte bonen en knoflookworst. De witte bonen worden geweekt en gekookt, maar ik […]
Gnocchi is een pastasoort uit Italië en wordt meestal gemaakt van aardappelen en meel. Het zijn ovale balletjes die worden gekookt en daarna geserveerd met een saus. Gnocchi kan ook van groenten met of zonder aardappel gemaakt worden zoals bijvoorbeeld pompoen, spinazie, etc. Dit is een vrij simpel gerecht, snel klaar en lekker voedend op […]
Verwen jezelf eens met de lunch of ontbijt met deze heerlijke belegde Geroosterde boterham met green goddess avocado. Hier vind je het recept van de Green Goddess saus
Deze Dorade met tomaatjes uit de oven is een simpel maar o zo lekker visgerecht met Dorade (zeebrasem). De oven doet het werk voor je. Nog zin in een lekker toetje na deze visschotel? Probeer dan eens deze heerlijke Espresso granita Door de Wijndivas aanbevolen wijn bij dit gerecht: Malvasia van Stanig De […]
Deze Mexicaanse chowder is een lekkere pittige vegetarische soep met zwarte bonen, maïskorrels, tomaatjes, avocado en Picadille kruiden. Of probeer eens deze lekkere (niet vegetarische) Pastasoep.
Bonen en peulvruchten zijn goed voor, gebruik ze dus vaker. Bijvoorbeeld in deze Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels. En nog zo’n lekkere salade met peulvruchten: Gegrilde aubergine salade met kikkererwten
Vandaag hebben we dus een heerlijke salade die het hele jaar door geserveerd kan worden. Deze Mexicaanse salade met gegrilde kip is een knapperige, romige en pittige salade met zelfgemaakte vinaigrette. De gekruide kip wordt gegrild op het fornuis, in de airfryer of oven en vervolgens gemengd met zwarte bonen, tomaten, maïs, cheddar en sla. […]