Zalm met bietjessalade

Zalm met bietjessalade

In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik deze Zalm met bietjessalade gemaakt. Maar je hoeft niet op dieet te zijn om dit te eten hoor. Het recept van de dillepesto vind je hier

Salade met avocado en geroosterde pompoen

Salade met avocado en geroosterde pompoen

De overgebleven pompoenblokjes van deze Salade met avocado en geroosterde pompoen kan je weer gebruiken voor een pompoensoep of pompoensmoothie. Het recept van de Korianderpesto vind je hier  

Wortel hummus

Wortel hummus

Deze Wortel hummus is lekker als dip bij een borrelhap of zelfs op de boterham. Je maakt deze wortel hummus met rauwe wortelen, je hoeft de wortelen dus niet eerst van te voren te koken. Alleen maar te schillen en je keukenmachine doet het werk voor je. Snel klaar en super lekker, wie wil dat […]

Walnotenpasta

Walnotenpasta

Je kunt deze Walnotenpasta ook maken van amandelen, hazelnoten, cashewnoten pinda’s. Als smaakmakers kan je eventueel nog kaneel, suiker, cacao of chilipeper toevoegen. Ik heb vanillezout gebruikt voor deze pasta. Ook lekker op een cracker of je boterham is deze Wortelhummus.

met aardappel en boontjes

Spaanse salade met aardappel en boontjes

Ik heb deze salade eens in Spanje gegeten en vond hem zo lekker. De Spaanse salade met aardappel en boontjes oftewel Ensalada Rusa is een klassieke salade dat populair is in heel Spanje. Met een combinatie van in blokjes gesneden aardappelen en gekookte groenten is ingeblikte ansjovis hier de echte ster. Dit is een makkelijke […]

Spaanse aardappel omelet

Spaanse aardappel omelet

De traditionele Spaanse aardappel omelet – Tortilla de Patatas – is heerlijk als een (vegetarische) maaltijd of als tapas te serveren. Mijn broertje woont al 35 jaar op Ibiza en is daar jarenlang als chef werkzaam geweest. Regelmatig stuurt hij mij (summiere) Spaanse recepten. Dan moet ik zelf maar uitzoeken wat ik ervan maak. Vaak […]

Pizza met balsamico uien, peer en Stilton

Pizza met balsamico uien, peer en Stilton

Voor deze  Pizza met balsamico uien, peer en Stilton heb ik een kant-en-klare pizzabodem gebruikt. Voeg de kaas pas toe als de pizza uit de oven komt. Als je de kaas meebakt in de oven wordt het een grote plas kaas op je pizza. Ik vind het lekkerder als de blokjes net een beetje smelten als […]

Meloensoep met een krokantje van Serranoham

Meloensoep met een krokantje van Serranoham

In plaats van meloen met ham, kan je meloensoep met een krokantje van Serranoham serveren tijdens een warme zomeravond. Dit is een leuke twist op de klassieker ham met meloen.   De cantaloupe meloen is hier het beste geschikt voor dit soepje. Deze is lekker zoet. Gebruik wel rijpe meloenen die lekker zacht zijn. Eerst […]

Geroosterde boterham met green goddess avocado

Geroosterde boterham met green goddess avocado

Verwen jezelf eens met de lunch of ontbijt met deze heerlijke belegde Geroosterde boterham met green goddess avocado. Hier vind je het recept van de Green Goddess saus

Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep)

Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep)

Deze Spaanse Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep) wordt koud geserveerd, lekkere soep voor een warme dag. Origineel wordt er geen bouillon maar water gebruikt voor deze soep. Ik vind het dan iets te flauw worden, vandaar de bouillon. Ook deze soepen worden koud gegeten: Yoghurtsoep met komkommer en Prei, aardappel, venkelsoep met kervel

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden