Japanse kip Karaage

Japanse kip Karaage

Deze Japanse kip Karaage oftewel kip nuggets Japanse stijl, is toch wel een hele lekkere manier om kipstukjes te bereiden. Ik heb hiervoor kippendijen gebruikt, dit vlees is lekker mals en heel goed geschikt hiervoor. Marineer ze eerst en wentel ze daarna door maïzena of aardappelzetmeel. Hierdoor krijgen ze een hele lekkere krokante laagje aan […]

Zoetzuur van gekleurde wortelen

Zoetzuur van gekleurde wortelen

Met de mooie gekleurde wortelen die ik van boer Martin Topper van Zonneheerdt mocht ontvangen, ben ik aan het experimenteren geslagen. Van een aantal heb ik deze Zoetzuur van gekleurde wortelen gemaakt. Lekker bij gefrituurde Japanse Karaage, bij een Indonesisch gerecht of zelfs bij een salade.

Chutney van witte uien

Chutney van witte uien

Ik mocht ze ontvangen van Zonneheerdt en men was heel benieuwd wat ik ermee zou maken. Ten eerste heb ik ze rauw gebruikt op een hamburger en de rest heb ik verwerkt in een chutney van witte uien.   De witte ui is wat zoeter maar ook veel scherper dan de gele ui die wij […]

Paarse wortelsoep

Paarse wortelsoep

Heb je mijn blog over Kleurrijke vergeten groenten uit de Flevopolder al gelezen? Ik mocht diverse gekleurde wortels en bietjes ontvangen van boer Martin.   Door de wortels te raspen, verkort je heel erg de kooktijd van de wortels. Houdt wat rasp achter voor de garnering van de soep. Natuurlijk kan je deze soep ook […]

Pittig koriander knoflook naanbrood

Pittig koriander knoflook naanbrood

Ik vind naanbrood heerlijk bij een curry of om lekker belegd te eten. Vooral het koriander/knoflook brood is heerlijk. Nu vond ik dat ik toch eens zelf moest proberen om dit platte brood zelf te maken en volgens mij is het helemaal niet moeilijk. Ik heb er een pittig koriander knoflook naanbrood van gemaakt. En […]

Spruitjes met ui en spek

Spruitjes met ui en spek

Spruitjes, vroeger hield ik daar niet van. Maar nu wel. De meeste kinderen lusten spruitjes niet, dat komt om ze de spruitjes bitter vinden. Maar deze spruitjes met ui en spek lust bijna iedereen wel.   Heb je de smaak van spruitjes nu te pakken? Probeer dan ook eens deze Paarse spruitjesstamppot.

Kalkoenfilet met paddenstoelensaus en cranberries

Kalkoenfilet met paddenstoelensaus en cranberries

Als je toch iets met kalkoen wilt serveren met de feestdagen is deze kalkoenfilet met paddenstoelensaus en cranberries een mooi, lekker en snel alternatief. Ik had vier kleine kalkoenfilets, maar als ze erg groot zijn koop je er twee of drie. Natuurlijk moeten grotere filets wel langer in de oven, houdt daar rekening mee. Je […]

Pappa al Pomodoro

Pappa al Pomodoro

Pappa al Pomodoro oftewel Toscaanse tomaten broodsoep is een perfecte soep om te maken als je teveel tomaten hebt liggen, die overrijp dreigen te gaan. En als je een brood zoals bijvoorbeeld een Ciabatta hebt liggen van 2 dagen oud. Oud brood in je soep? Ja oud brood in je soep. En maak de soep […]

Wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst

Wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst

Deze wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst is ook weer zo’n lekker recept met de verse wasabi die ik mocht ontvangen, geworden. Wasabi en limoensap gaan heel goed samen, het is een lekkere frisse combinatie geworden welke heel goed samen gaat met de garnalen.   Je kunt als groenten zelf bepalen wat je gaat […]

Tosti met tonijn en cheddar kaas

Tosti met tonijn en cheddar kaas

Deze tosti met tonijn en cheddar kaas kan je zo pittig maken als je zelf wilt. Houd je van pittig dan doe je wat extra druppels Tabasco erbij. Proef tussendoor het mengsel wel even, zodat het niet te pittig wordt. Het is een lekkere verwen tosti, maak hem in het weekend als je geen zin […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden