Spaanse koude soep Gazpacho

Spaanse koude soep Gazpacho

Deze frisse Spaanse koude soep Gazpacho is perfect op een hele warme zomerdag! Serveer ‘m goed koud. De groenten worden rauw gepureerd en de soep wordt gebonden met in water geweekt broodkruim. Ik heb de paprika eerst geroosterd in de oven omdat ik slecht tegen rauwe paprika kan, maar in principe kan je alle groenten […]

Bavette met balsamico uien

Bavette met balsamico uien

Bavette was een ‘vergeten’ stuk vlees, maar heeft al aardig een comeback gemaakt. Eerst in de restaurants en nu thuis. Bavette wordt ook wel halvemaan vlees of flank steak genoemd. Het komt uit de vang (werkvlees onderaan de koe) en daarom wordt het ook wel vanglap genoemd. Het vlees heeft een wat grover structuur (werkvlees), […]

Italiaanse bol met tonijnsalade

Italiaanse bol met tonijnsalade

Deze Italiaanse bol met tonijnsalade moet je beslist eens maken. Zelfgemaakt tonijnsalade is zoveel lekkerder dan de kant-en-klare. De tonijnsalade is ook lekker op een toastje bij de borrel.   Liever vlees op een broodje? Dan kan ik je dit Broodje Pastrami speciaal aanbevelen.

Panzanella met geroosterde groenten

Panzanella met geroosterde groenten

Panzanella is een Italiaanse broodsalade gemaakt van oud brood. Het is de manier om oud brood op te maken. Ik heb een Panzanella met geroosterde groenten en oud brood gemaakt. Het is een heerlijke vegetarische maaltijdsalade geworden, die makkelijk te bereiden is in de oven. De salade kan je warm, lauwwarm of zelfs koud serveren. […]

Tomatensalsa

Tomatensalsa

Deze tomatensalsa is bijvoorbeeld heerlijk bij een barbecue. Je kunt het ook als dipsaus serveren bij de borrel. Gebruik wel lekkere rijpe tomaatjes hiervoor, die hebben de meeste smaak.   Een heel ander gerecht met tomaten is deze Tomatenjam. Probeer dat ook eens!

Kedgeree met tarwe en garnalen

Kedgeree met tarwe en garnalen

Dit gerecht is een afgeleide van de Indiase rijstschotel Kedgeree. Het gerecht wordt veel gegeten in Engeland en de Engelsen hebben er ook hun eigen draai aan gegeven. Zij hebben namelijk de linzen vervangen door vis. Dit is meestal gepocheerde schelvis, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten vis en rijst voor dit gerecht gebruiken. In […]

Gazpacho van avocado, komkommer en rucola

Gazpacho van avocado, komkommer en rucola

Deze mooie groene gazpacho van avocado, komkommer en rucola is een heerlijk fris soepje voor warme dagen. Serveer het in een glaasje als amuse of voorgerecht bij een etentje. Gazpacho is een ijskoude Spaanse soep, meestal gemaakt van bouillon, (rauwe) groenten zoals tomaten, paprika’s, kruiden en sherry-azijn. Natuurlijk kan je deze soep in allerlei varianten […]

Aziatische kippen noedelsoep

Aziatische kippen noedelsoep

Kippensoep is altijd lekker en ook nog eens gezond voor je. Vooral als je de botten bouillon van Ergomax hiervoor gebruikt. Deze Aziatische kippen noedelsoep van de botten bouillon is een heel erg lekkere soep geworden, mede ook dankzij de kruiden en specerijen. Maak de soep eens, je zult je verbazen over de heerlijke smaken in […]

Stokbrood met kruidenboter zelf maken

Stokbrood met kruidenboter zelf maken

Veel te veel stokbrood gekocht en dan houd je zo’n groot stokbrood over. Wat te doen ermee. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien en alles te gebruiken, no-waste in mijn keuken. Natuurlijk kan je er croutons van maken of een lekkere broodpudding, maar ik had iets anders in gedachten. We gaan namelijk stokbrood met […]

Smoor daging

Smoor daging

Smoor daging oftewel rundvlees gesmoord in ketjap is een authentiek Indonesisch stoofgerecht. Als vlees lang zo moet stoven, maak ik altijd extra. Hiermee kan je veel monden vullen of je hebt de volgende dag ook nog een smakelijk avondmaaltje. Eigenlijk is het de volgende dag nog lekkerder omdat de smaken van de kruiden er goed […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden