Dit nagerecht tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop is een recept van Angélique Schmeinck. Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien heet haar recept. Toen ik het voorbij zag komen, leek mij dit gelijk een bijzonder nagerecht en dat is het ook. Niet te zoet, met de heerlijke smaken van de honing en basilicum….een zoete variant […]
We zijn gek op pasta, dus zullen er wel diverse pastagerechten voorbij komen in onze vleesloze maand. Vandaag staan pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen op het menu. Ik had nog een halve zak spinazie over van het gerecht van gisteren en een halve pompoen in de koelkast liggen. Ook lag er nog een halve […]
Courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Hiervoor heb je een groente spiraalsnijder nodig. Ik laat de courgette in dit recept van Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato ongekookt omdat ik dat het lekkerst vind. Nog zin in een lekker Italiaans toetje? Maak dan deze Affogato
Maak deze Salade gegrilde geitenkaas met tomaten in de zomer als er volop tomaten zijn. Lekker als bijgerecht, salade, lunch of als tapas. Nog zin in een lekker ijsje? Probeer dit Nutella ijs eens.
Pistou is een basilicumsaus op olijfoliebasis. Het is de wat minder bekende Franse versie (uit de streek Provence) van de Italiaanse pesto. Het enige verschil tussen de twee is dat er in Pesto wel en in Pistou geen pijnboompitten verwerkt zijn. Ik heb hierin ook nog peterselie verwerkt. De manier om Pistou te maken is […]
Zelf Basilicum pesto maken is niet moeilijk en heel erg lekker. Je kunt het in een vijzel maken of in een keukenmachine. Of maak eens een pesto van boerenkool.
Deze Tarly salade met halloumi en sucuk is een lekkere salade voor een zomerse avond. De salade is ook erg lekker bij de BBQ. Je kunt hem dan met of zonder de halloumi en sucuk serveren. En nog een leuk receptje met tarly: tarly risotto met paddenstoelen
Tabbouleh is een traditioneel Arabisch gerecht, waar veel variaties op zijn. Het is een salade van bulgur met veel kruiden. Dit is mijn variant op Tabbouleh, een heerlijke frisse salade met warm weer en bij de barbecue. Deze salade gaat goed samen met Marokkaanse runderstoofpot
Pappardelle met verse spinazie is een snelle pasta met verse spinazie en een lekkere romige saus met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Deze spaghetti met paddenstoelen is ook zo’n lekkere vegetarische pasta.