Op onze korte trip naar Ootmarsum hebben wij de Buffalo Farm Twente bezocht en gingen met diverse lekkere kaasjes naar huis. Natuurlijk ga ik die gebruiken om allerlei lekkere recepten ermee te verzinnen. Zo ook deze salade met burrata, prosciutto en wilde nectarines. Het is een heerlijke combinatie geworden. Burrata is een Italiaanse verse buffel […]
Op onze trip naar Ootmarsum hebben we de Buffelo Farm Twente bezocht. Hier mochten we de buffels aanschouwen en hoe de lekkere kazen daar door echte Italiaanse ambachtelijke kaasmakers bereid worden. Van de eigenaresse kregen we heerlijke kaasjes mee. Uiteraard ga ik daar wat lekkers mee bereiden. In het ‘kaaspakket’ zat een primosale verse buffelkaas. […]
Er lag nog zo’n lekkere echte buffalo mozzarella in mijn koelkast te lonken. Wat ermee te doen? Een lekkere salade maken natuurlijk. Salade Caprese? Ja daar lijkt deze Mozzarella, abrikoos en tomaatsalade wel een beetje op. Maar de toevoeging van de rijpe zoete abrikoos was geniaal (al zeg ik het zelf). Het is een heerlijke […]
Heb je het al eens gegeten, de burrata? Burrata is een romige Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room. Hij lijkt op de mozzarella, maar is veel romiger en zachter van binnen. De naam Burrata betekent boterachtig en dat is deze kaas dan ook. Deze superromige kaas past heerlijk in de salade met burrata, bonen […]
Je kent het vast wel de Italiaanse klassieker Caprese salade met tomaten, mozzarella en basilicum. Maar de ingrediënten van deze salade gaat heel ook goed samen met kip. Ik heb er kipfilet Caprese van gemaakt. Als je de kipfilets in de oven gaart, krijg je een supermals stukje vlees. De pesto maak je natuurlijk […]
Aspergetijd is bijna voorbij, dus toch nog een laatste recept verzonnen met dit witte goud. Het is spaghetti met asperges en garnalen geworden. Lekker smaakvol door de knoflook en rode peper. Ik had een potje mini basilicumblaadjes gekocht en dit erover gestrooid voor nog meer smaak. Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ basilicumblaadjes ervoor gebruiken. Hak […]
De Franse klassieker Salade Niçoise wie kent hem niet? Voor het eerst gegeten aan de zuid-Franse kust en sindsdien staat hij elke zomer wel op het menu. Salade Niçoise is een salade gemaakt van vis (tonijn en ansjovis) en groenten zoals sperziebonen, tomaten, olijven, gekookte eieren, ui en olijfolie. De salade vind zijn oorsprong in […]
Caprese salade is een klassieke Italiaanse salade bestaande uit tomaten, mozzarella en basilicum. Super simpel, maar super lekker als je rijpe tomaten, buffel mozzarella, een goede balsamicoazijn en olijfolie gebruikt. Ik heb nu een pasta Caprese salade gemaakt, een heerlijke zomerse salade. Caprese Insalata Caprese komt dus oorspronkelijk uit Italië en betekent letterlijk […]
Panzanella is een Italiaanse broodsalade gemaakt van oud brood. Het is de manier om oud brood op te maken. Ik heb een Panzanella met geroosterde groenten en oud brood gemaakt. Het is een heerlijke vegetarische maaltijdsalade geworden, die makkelijk te bereiden is in de oven. De salade kan je warm, lauwwarm of zelfs koud serveren. […]
Deze tomatensalsa is bijvoorbeeld heerlijk bij een barbecue. Je kunt het ook als dipsaus serveren bij de borrel. Gebruik wel lekkere rijpe tomaatjes hiervoor, die hebben de meeste smaak. Een heel ander gerecht met tomaten is deze Tomatenjam. Probeer dat ook eens!