Pasteitjes met Indische pulled beef

Pasteitjes met Indische pulled beef

Ik had een grote pan met heerlijke pittige en zoete Indische pulled beef gemaakt. De volgende dag is dit nog lekkerder, maar toch had ik teveel bereid. Dan maar een portie in de vriezer, altijd handig als je geen tijd hebt om te koken. Van het overgebleven vlees heb ik deze lekkere pasteitjes met Indische […]

Vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal

Vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal

Deze vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal is een heel klassiek recept, echt retro. Gebruik voor de quenelles bijvoorbeeld verse kabeljauw of een andere witvis. Vis uit de vriezer gaat mislukken, dit wordt te nat. Als je helemaal professioneel wilt doen, haal de gemalen vis dan door een zeef voor een heel mooi […]

Appeltaart mugcake

Appeltaart mugcake

Ik ben er geen voorstander van om te koken in de magnetron, maar voor deze appeltaart mugcake maak ik een kleine uitzondering. Het is natuurlijk wel lekker om een ontbijtje binnen 3 minuten klaar te hebben. Maar je kunt deze mugcake ook bakken in de oven, dit zal ongeveer 15-20 minuten duren. Meng het beslag […]

Brownies in een potje

Brownies in een potje

Dit is een recept van Nigella Lawson, the Kitchen Goddess van Engeland. Emergency brownies noemt zijn het. Ik heb er natuurlijk mijn eigen twist aan gegeven en omdat het bijna december is een beetje de smaken van deze maand toegevoegd. Het zijn mijn brownies in een potje geworden.   Ik zag deze leuke potjes staan […]

Italiaanse gehaktballetjes - Polpette della Nonna

Italiaanse gehaktballetjes – Polpette della Nonna

Polpetta della Nonna heten deze Italiaanse gehaktballetjes. Het is een recept van Felice, een Italiaanse kok uit Zeewolde. Met hem heb ik kindermenu’s samengesteld voor kooklessen voor kinderen. En natuurlijk moesten daar Italiaanse recepten van hem gemaakt worden. Het zijn heerlijke gehaktballetjes geworden. Je kunt ze met een tomatensaus serveren bij pasta, maar ook koud […]

Filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote

Filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote

Deze filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote zijn een leuk voorgerechtje tijdens een etentje op een herfstige dag of bijvoorbeeld ook heel erg leuk tijdens een Kerstdiner. Je kunt de pompoenblokjes van te voren bakken en laten afkoelen en de taartjes dan op de avond zelf bereiden.   Ik heb voor dit recept een biologische […]

Ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit

Ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit

Ik zag deze heerlijkheid voorbij komen op Francine haar site Heerlijke Happen. Breakfast bar met noten is haar recept. Dit leek me zo lekker, die moest ik maken. Heb het recept ietsepietse naar mijn eigen hand gezet en het ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit genoemd. Bij haar zijn het van die mooie repen geworden, […]

Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0

Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0

Deze heerlijke flensjes heb ik vaak in het restaurant van mijn ouders aan tafel moeten bereiden. Vooral de vlam in de pan vonden de gasten spectaculair. Soms was de vlam zo groot, dat ik er zelf van schrok. Maar je mocht natuurlijk niets laten blijken, net doen alsof dat zo hoort. Ik vond dit nagerecht […]

Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

Hoe maak je een wrap met krokante kip die knapperig en zo lekker is? Malse kipreepjes omhuld met knapperig gebakken panko, verpakt in wraps gevuld met sla, radijsjes, wortel, komkommer en zure room fetadip. Deze knapperige kip wrap smaakt zo lekker en is het beste lunch of avondmaal. Vol van smaak en de toppings zijn […]

Krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes

Krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes

Ik heb voor deze krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes zelf een soort paneermeel gemaakt. De kipschnitzels zijn namelijk gepaneerd met gemalen pepsels (zoute sticks). Deze pepsels had ik nog over van een borrel. Ja dan zit je met zo’n aangebroken zak, wat doe je ermee. Als je het te lang laat liggen worden ze zacht, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden