Ik had bij mijn groenteboer op de markt een groene en paarse bloemkool gekocht. Tja wat zal ik daar mee gaan maken. Ik was bang dat de kleur verdwijnen zou als ik deze bloemkooltjes ging koken. Daarom heb ik besloten om de groene te gaan bakken. Ik heb daar deze heerlijke Warme salade van gebakken […]
Je kunt ook gewone couscous gebruiken voor deze Parelcouscous met broccoli, spinazie en feta, maar ik vind parelcouscous lekkerder. Ook dit gerecht met parelcouscous is erg lekker: Lauwwarme salade van parelcouscous met geroosterde chioggia biet.
Deze Feta filotaart is een recept van Nigella Lawson, wat ik graag met jullie wil delen. Heb er natuurlijk wel mijn eigen twist aan gegeven. Deze vegetarische pompoentaart met filo en pompoen is ook niet te versmaden.
Deze Farro met paprika is een lekker vegetarisch gerecht. Farro is een oeroud Italiaans graan en heeft een nootachtige smaak met een stevige bite, te koop bij de natuurwinkel. Afhankelijk van het soort farro dat je gebruikt moet je de korrels eerst weken. Hierna kunnen ze worden gekookt (ongeveer 40 min.) in gezouten water. Deze […]
Deze Stamppot boerenkool met zoete aardappelen is een vegetarische twist op de ouderwetse stamppot boerenkool. Lekker met rode ui en feta. Als je gek op boerenkool bent en eens iets anders wilt proberen dan de klassieke boerenkoolstamppot, probeer dan eens deze stamppot. Je kunt er eventueel ook gebakken spekjes door doen en/of serveren met een […]
Zwarte rijst….wij zijn er gek op.
De dikke en stevige zwarte bonenschotel met zoete aardappel is een vegetarisch stoofpotrecept met een mix van kleurrijke groenten, zwarte bonen en warme cajunkruiden. Dit allemaal samen gestoofd om een smaakvolle maaltijd te bereiden. Bestrooi met verse kruiden en je maaltijd is in iets meer dan 30 minuten klaar. Stoofpot Ik hou van […]
Deze Zoete aardappel quesadilla’s zijn echt heel erg lekker. Je kunt er een vegetarisch gerecht van maken als je de chorizo eruit laat. Dit recept Quesadilla gevuld met een hamburger is voor de echte dudes
Lekkere burgers gemaakt van groenten
Bonen en peulvruchten zijn goed voor, gebruik ze dus vaker. Bijvoorbeeld in deze Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels. En nog zo’n lekkere salade met peulvruchten: Gegrilde aubergine salade met kikkererwten