Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika

Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika

Deze Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika is een heerlijk Oosters gerecht. Ik heb hiervoor bavette gebruikt, maar je kunt ook goede biefstuk hiervoor in de plaats gebruiken. Wij vinden het lekker om het vlees rood te houden en met bavette is dat sowieso het lekkerst, dan blijft hij namelijk supermals. Je kunt elk […]

Kimchi

Kimchi is een eeuwenoud traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het is gefermenteerde ingelegde groenten, die als bijgerecht bij ontbijt, lunch en avondeten wordt geserveerd. Hiervoor wordt meestal (Chinese) kool gebruikt, rode peper, knoflook en gember. Het zit vol van smaak en is ook nog eens supergezond voor je. Door het fermenteren blijven de groenten […]

Aubergine curry met zilvervliesrijst

Aubergine curry met zilvervliesrijst

Aubergines …. ik ben er gek op. Dus vandaag een lekker bowl met vegetarisch comfort food gemaakt; een Aubergine curry met zilvervliesrijst. Perfect voor deze koude dag. Ik heb verse kurkuma gebruikt, maar je kunt dit ook in poedervorm gebruiken. En zoals jullie misschien wel opgemerkt hebben, gebruik ik veel verse kruiden. Ten eerste omdat […]

Cranberry compote

Cranberry compote

Zeg je Kerst dan zeg je cranberries. Deze zijn vers verkrijgbaar in december en passen heel goed bij het Kerstdiner. Lekker bij wild, kalkoen, kip, varkensvlees of zelfs kaas. Cranberry compote is veel lekkerder dan de kant-en-klare en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb cranberrysap* (van Ocean Spray te koop bij o.a. AH) […]

Vegetarische Pho

Vegetarische Pho

Deze Vegetarische Pho (Pho Chay) is een kruidige en pittige soep uit Vietnam. Het is van oorsprong geen vegetarische soep, maar ik heb er een vegetarische variant van gemaakt. Pho bestaat uit een krachtige bouillon van rundvlees of kip, dungesneden vlees, rijstnoedels, verschillende specerijen en pepers en limoen. Het is een heerlijke verwarmende soep, vooral […]

Surinaamse bami met kip

Surinaamse bami met kip

Dit is mijn versie geworden van de Surinaamse bami uit het boek Power Queens: Culinair de wereld delen. Het is Surinaamse bami met kip geworden. Natuurlijk heb ik er weer mijn eigen twist aan gegeven. Ik heb een zoetzuur van komkommer* gemaakt erbij en baka bana gebakken. Ook de kipkarbonades staan niet in het recept […]

Tom Kha Kai met kip en paddenstoelen

Tom Kha Kai met kip en paddenstoelen

Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk en kip. Er kunnen nog allerlei andere ingrediënten toegevoegd worden zoals paddenstoelen, bamboe, rode pepers en/of koriander. Ook kan je er rijstnoedels in koken om het nog meer een maaltijdsoep te maken. Deze Tom Kha Kai met kip en paddenstoelen is een makkelijk […]

Rundvlees curry

Rundvlees curry

Lekkere kruidige en pittige curry. Deze Rundvlees curry is heerlijk met deze wortel zoete aardappelpuree of met pompoenblokjes. Het recept voor de Kruidige pompoenblokjes vind je hier.

Pompoensmoothie

Pompoensmoothie

Pompoenseizoen is aangebroken en omdat wij regelmatig ‘s morgens een smoothie als ontbijt nuttigen, kan de pompoen uiteraard hier niet ontbreken. Ik heb de (flessen)pompoen gehalveerd en met de snijkant naar onderen in een oven (180˚C) gegaard in ongeveer 35-45 minuten. Laten afkoelen en toen het vruchtvlees eruit geschept. Dit is de basis voor deze smoothie.

Viscurry

Viscurry

In deze Viscurry heb ik verse kurkuma gebruikt. Als je geen verse kurkuma kunt vinden, gebruik dan 1 eetlepel gemalen kurkuma. Tip: Maak deze Chinese koolsalade als voorafje en deze Mango lassi als nagerecht.  

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden