Ik had nog een halve rode kool en een stuk (muskaat)pompoen over. Het was koud dus had ik wel zin in soep. Maar combineren deze twee groenten wel bij elkaar? Gewoon proberen dus. De soep is niet zo mooi paars geworden als ik gehoopt had, maar dat kwam natuurlijk door de pompoen. Volgende keer alleen […]
Deze noedels met pindasaus en witte kool is een heel makkelijk te bereiden recept met een lekkere pittige saus gemaakt van pindakaas. Ik heb hiervoor udon noedels gebruikt, maar je kunt ook een ander soort noedels (noodles) gebruiken of zelfs spaghetti! Witte kool erbij Ik heb bij deze noedels met pindasaus gebakken witte […]
Deze Aziatische gehaktballetjes met rijst en flour sprouts is een heel smaakvol gerecht en niet te pittig. Ik had nog een zakje flower sprouts liggen en heb deze roergebakken met wat knoflook, rode peper en gember voor wat extra smaak. Flower sprouts zijn mini kooltjes, het lijkt op een kruising tussen spruitjes en boerenkool. Ze […]
Als je zin hebt in een lekkere snack dan moet je eens deze pikante kipkluifjes maken. Vooral als je van pittig houdt en Oosterse smaken, dan gaat deze snack er goed in. Je kunt er natuurlijk ook een complete maaltijd van maken door ze te serveren bij bami of met witte rijst en wat roergebakken […]
Deze Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus is een lekker gerecht met Aziatische smaken. Serveer er witte rijst bij en je hebt een complete maaltijd. Ik heb shiitake paddenstoelen gebruikt, maar je kunt ook een ander soort paddenstoelen gebruiken voor dit gerecht, zoals bijvoorbeeld kastanjechampignons. En natuurlijk heb ik een heerlijkeĀ ‘beter leven’ kip van Polderkip gebruikt […]
Deze heerlijke chutney van cranberries, vijgen en sinaasappel is een feestelijke winterse chutney die past bij heel veel gerechten. Heerlijk bij kalkoen, kip, varkensvlees of bij een kaasplankje. Je kunt de chutney warm of koud serveren. Maak de chutney een dag tevoren, hierdoor trekken de smaken er nog meer in. De chutney kan je ongeveer […]
In mijn zoektocht naar groene kruidensauzen over de hele wereld, kwam ik ook op deze Indiase groene chutney. Uiteraard heb ik er weer mijn eigen versie van gemaakt. Lekker fris, pittig, beetje zoet van de kokos en aards van de garam masala kruiden. Je gebruikt voor dit recept de koriander met steeltje en al, maar […]
Dit buikspek met miso karamelsaus is ontzettend verslavend, jullie zijn dus gewaarschuwd. Als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je het vaker eten. Het enige nadeel is dat je het buikspek een dag van te voren moet garen in de oven. Dus bedenk op tijd wanneer je dit wilt gaan eten. Buikspek Ik […]
Sinds ik een pakje miso heb gekregen van mijn broer, ben ik aan de slag gegaan met dit goedje. We waren voor mijn moeders verjaardag naar Ibiza gegaan, waar mijn broer woont en hebben het daar gevierd met een barbecue. Lekker in het zonnetje en dat in november. Mijn broer had heerlijk vlees gekocht waaronder […]
Elke vierde donderdag in november wordt er Thanksgiving Day gevierd in Amerika. Dit is een belangrijke nationale feestdag, welke gevierd wordt met de hele familie. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren wij hier de Amerikaanse feestdagen ook een beetje. Omdat er meestal wel pompoen op het menu staat met Thanksgiving, heb ik […]