Griekse moussaka

Griekse moussaka

Griekse moussaka zelf thuis maken is wel even een karweitje, maar zoveel lekkerder dan die uit een pak. Maak een grote schaal en zet deze lekker op tafel zodat iedereen zelf kan opscheppen. En als er dan nog wat overblijft, dan heb je de volgende dag nog een lekker maaltje. Of doe de rest in […]

Baharat lamsreepjes met yoghurtsaus

Baharat lamsreepjes met yoghurtsaus

Deze baharat lamsreepjes met yoghurtsaus heb ik geserveerd op tortilla’s, maar je kunt ze ook serveren in pitabroodjes of bij een couscoussalade. Ook erg lekker natuurlijk. Vraag jouw slager of hij het lamsvlees wil snijden van de lamsschouder of bestel de lamsreepjes online.   Het lamsvlees moet op hoog vuur kort gebakken worden. Het kan zijn […]

Bulgur met pikante saucijzen en groene asperges

Bulgur met pikante saucijzen en groene asperges

Deze bulgur met pikante saucijzen en groene asperges is een receptje met de smaken van het Midden-Oosten. Wij zijn er gek op, daarom zal je diverse recepten op de site vinden uit deze keuken. Vooral door het gebruik van specerijen maakt deze keuken zo bijzonder smakelijk en kruidig. Daarbij worden ook nog vaak verse kruiden […]

Bulgur met gekarameliseerde nectarines

Bulgur met gekarameliseerde nectarines

Deze Bulgur met gekarameliseerde nectarines is een echt verwenontbijtje. Maar je kunt het ook als nagerecht of tussendoortje serveren. Het is warm lekker op een koude dag en koud lekker op warme dagen. Een veelzijdig gerechtje dus. Door de toevoeging van de specerijen en oranjebloesemwater, heb je de smaken van het Midden-Oosten in een kommetje. […]

Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola

Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola

Deze sticky buns met Amarena kersen en witte chocola zijn een ware traktatie. Maak ze voor een speciale dag. Lekker voor bij de koffie of serveer het bij de brunch op een vrije (feest)dag.   Amarena kersen zijn ontpitte zure kersen die in een suikersiroop zijn ingelegd. Ze komen uit Italië. Door de siroop krijgen […]

Dadelkoekjes met kokos

Dadelkoekjes met kokos

De beroemde dadeltaart van Beans and Bagels, wie kent hem niet. Ik heb het recept iets aangepast en aangevuld, het zijn deze heerlijke dadelkoekjes met kokos geworden. Deze koekjes zijn niet goed voor de lijn, snijd ze daarom in hele kleine blokjes. Je kunt ze het beste afgesloten in de koelkast bewaren, ze blijven dan […]

Appeltaart chiapudding

Appeltaart chiapudding

Ik probeer elke morgen en ander ontbijtje te verzinnen en daarbij zijn chiapudding en overnight oats mijn favorieten. Dit omdat ik het ’s avonds klaar kan zetten en de volgende ochtend staat je ontbijtje klaar. Zeker als hubbie heel vroeg vertrekt is dit ideaal. Ik had nog appels in de fruitmand liggen en heb altijd […]

Tajine met rundvlees en pompoen

Tajine met rundvlees en pompoen

Deze tajine met rundvlees en pompoen kan je ook in een braadpan bereiden als je geen tajine hebt. Een tajine is een aardewerken stoofpot met een bijzondere deksel in de vorm van een punt. Deze tajines worden vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt. De gerechten die hierin gebruikt worden heten dan ook tajine.   Ras-el-hanout […]

Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel

Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel

Wij zijn gek op zoete aardappel en in dit gerecht is het een lekkere zoete tegenhanger bij het pittige van het gehakt. Deze Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel heeft een hele waslijst aan ingrediënten, maar de bereiding hiervan valt reuze mee. Dus laat je niet afschrikken en maak het een keertje! Ik denk dat jong […]

Appel ginger ale mocktail

Appel ginger ale mocktail

Deze Appel ginger ale mocktail is een heerlijke mocktail tijdens de feestdagen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze winterse mocktail te kunnen maken. Ik heb hiervoor de ginger ale van Royal Club gebruikt en pure appelsap (je weet wel die troubele appelsap). Gember en appel zijn een heerlijke combi, daarom is dit […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden