Kokos muffins met romige kokospasta

In de herfst Foodybox die ik mocht ontvangen van Kroon op het Werk zat o.a. een nieuw soort boterhampasta namelijk een romige kokos pasta van De Blije Boterham. Onze kleindochter vond deze pasta al heerlijk op haar beschuitje ‘s morgens, maar ik wilde er natuurlijk iets meer mee doen. Het zijn Kokos muffins met romige […]

Appel kruimel koekjes

Appel kruimel koekjes

Deze appel kruimel koekjes is een recept van Jamie Oliver, maar ik heb er weer mijn twist aan gegeven. Het recept komt uit zijn boek 5 ingrediënten. Deze koekjes zijn heerlijk bij een kopje thee. Ook weer met dit recept met ik zo blij met mijn nieuwe Kenwood foodprocessor, je gooit alles er in en […]

Zoetzuur van gekleurde wortelen

Zoetzuur van gekleurde wortelen

Met de mooie gekleurde wortelen die ik van boer Martin Topper van Zonneheerdt mocht ontvangen, ben ik aan het experimenteren geslagen. Van een aantal heb ik deze Zoetzuur van gekleurde wortelen gemaakt. Lekker bij gefrituurde Japanse Karaage, bij een Indonesisch gerecht of zelfs bij een salade.

Suikerbiet muffins met verse vijgen

Suikerbiet muffins met verse vijgen

Ik mocht van boer Martin Topper van Zonneheerdt suikerbieten meenemen. De uitdaging is dan natuurlijk om daar iets lekkers van te maken. Omdat de suikerbiet vrij zoet is (bestaat voor 17% uit suiker), is de keuze snel gemaakt om er iets zoets van te maken. Het zijn deze Suikerbiet muffins met verse vijgen geworden. Omdat […]

Muffins met appel, rozijnen, walnoten en chaikruiden

Muffins met appel, rozijnen, walnoten en chaikruiden

Deze muffins met appel, rozijnen, walnoten en chaikruiden zijn heerlijke muffins om in het najaar te maken. Je kunt natuurlijk ook verse appels gebruiken, dan moet je de muffins zeker 25 minuten bakken anders zijn ze te ‘nat’ van binnen. Als je gedroogde appeltjes gebruikt hoef je ze maar 20 minuten te bakken, omdat de […]

Pindakaaskoeken met chocolade

Pindakaaskoeken met chocolade

Voor deze pindakaaskoeken met chocolade heb ik Mister Kitchen’s pindakaas kokos maple gebruikt. Omdat deze pindakaas iets dunner (minder stevig) is dan een ander soort pindakaas, heb ik iets meer bloem gebruikt. Als je ‘gewone’ pindakaas gebruikt, kan je iets minder (165 gram) bakmeel gebruiken.   En ik heb nog een recept voor je voor […]

Appelcrumble met havermout en walnoten

Appelcrumble met havermout en walnoten

Het is appeltijd …. de appels worden weer volop geplukt. Laten de buren nu net op vakantie zijn en ik mag op hun huis passen. Een mooie appelboom staat er in hun tuin en er liggen heel veel appels op het gras. Ze vinden het vast niet erg dat ik die meeneem. Ik heb genoeg […]

Amandelcakejes met abrikozen

Amandelcakejes met abrikozen

Zoveel lekker vers fruit in de fruitmand, maar de abrikozen moeten nu toch echt wel gegeten worden. En ik wilde nog een keer een cakeje of muffin maken met amandelmeel. Zo zijn deze amandelcakejes met abrikozen ontstaan. Lekker als verwenontbijt of tussendoortje met een kop koffie of thee. Deze cakejes kan je natuurlijk ook maken […]

Frozen kersenmojito

Frozen kersenmojito

Heb je ze al zien liggen bij de groenteboer …. die heerlijke sappige zoete kersen? En wat kan je daarvan maken? Nou deze verrukkelijke frozen kersenmojito bijvoorbeeld. Voor de kids natuurlijk zonder de rum. Dus ga maar vast die kersen ontpitten en gooi ze in de vriezer, dan heb je morgen een lekkere cocktail. Proost en […]

Rabarber amandelcake

Rabarber amandelcake

Oei, ik heb zo’n lekker recept voor jullie! Namelijk deze rabarber amandelcake. Rabarber is nu in het seizoen, geniet daar zoveel mogelijk van. Let bij het kopen van rabarber dat de stengels stevig aanvoelen en er geen lelijke plekken op zitten. Bewaar verse rabarber in de groentelade van de koelkast, hier blijft het ongeveer een […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden