Deze rijst met gehakt, spinazie en shiitake is een afgeleide van de Taiwanese Rou zao fan. Het heeft ongeveer dezelfde ingrediënten, alleen heb ik het gehakt niet zo laten pruttelen zoals dat eigenlijk gedaan wordt lang (minstens vier uur) in het Taiwanese recept. Een snellere versie zullen we maar zeggen, maar wel eentje met heel […]
In een foodybox mocht in volkoren spaghetti en een bakje Paturain Cuisine ontvangen. Nu had ik nog grote garnalen in de vriezer en beukenzwammetjes in de koelkast liggen, dus de combinatie was snel gemaakt. De kruidensaus is op zich al heel lekker om zo te gebruiken, maar ik het er een Jamaicaanse twist aan gegeven. […]
Ik heb toch een heerlijke twist op de Italiaanse klassieker panna cotta. Het is een romige kokosmelk panna cotta met rabarber. Heel makkelijk te maken met dezelfde zachte textuur als de klassieke panna cotta en een heerlijke milde smaak van kokos. Daarbij de zacht gegaarde rabarber, het is een match in heaven! Panna cotta […]
De asperges zijn in het seizoen en wij genieten ervan zo lang het kan. Ik het nu een heerlijke salade met zalm, asperges en aardappelen met lekker veel verse kruiden gemaakt. Een echte voorjaarssalade die je warm, lauwwarm of koud kunt serveren. Eet het als lunch of als avondmaaltijd, eventueel nog geserveerd met een lekker […]
Deze Midden-Oosterse kip met rijst is een afgeleide van Machboos, een traditioneel rijstgerecht met kip uit het Midden-Oosten. Het gerecht wordt bereid met basmati rijst en heel veel specerijen en kruiden. Daarbij kip of vlees zoals lam en dat alles wordt in een pan gemaakt. Het lijkt een ingewikkeld gerecht door alle ingrediënten die erin […]
Dit is mijn revanche op een oud recept. Ik wilde toen zwarte risotto maken, maar had te weinig inktvisinkt gekocht. Dit omdat mijn visboer mij verzekerde dat twee zakjes genoeg zou zijn om de risotto zwart te krijgen. Die twee kleine zakjes kostte ook nog eens € 4,95! En het resultaat was een grijze risotto. […]
In de Flevourbox van mei zaten o.a. uien, knoflookpuree, oesterzwammen en vrije uitloop eieren uit onze mooie Flevopolder. Ik heb deze vier producten gecombineerd in een heerlijke vegetarische frittata met oesterzwammen. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een complete maaltijd. En als je wat overhoudt, dan eet je het de volgende koud […]
In de Flevourbox van mei zaten o.a. weer die heerlijke Libanese platte broden. Ik heb er al een paar lekkere gerechten mee gemaakt en nu is het een flatbreadtosti met groene asperges en feta geworden. Omdat het de tijd van asperges en daslook is, heb ik dit verwerkt in deze heerlijke tosti’s. Dit gerecht is […]
Coquilles, ik ben er gek op! Maar ik had ze nog nooit thuis bereid, hoog tijd om dat wel eens te doen. Nu zijn bloemkoolpuree en coquilles een klassieke combinatie, daarom heb ik coquilles met bloemkoolpuree en pistou gemaakt. De pistou geeft het gerecht net een lekkere extra smaak. Dit gerecht is ideaal om thuis […]
Ik heb twee guilty pleasures en dat zijn ijs en chocolade. Verder geef ik niet zo veel om koekjes of gebak, maar ben ik wel dol op deze twee zoetigheden. Twee vriendinnen van manlief die iets heel leuks geregeld hadden voor hem, wilde ik verassen met iets lekkers. Het is deze chocolade fudge met rum […]