Groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes

Groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes

Dit groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes is een heel leuk voorgerecht om te serveren tijdens een speciaal diner bijvoorbeeld met de Paasdagen of de Kerst. Je kunt er allerlei soorten groenten en kruiden voor gebruiken, wat jij lekker vind en/of waar je maar zin in hebt. Ik heb alleen de kopjes van de groene asperges […]

Biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes

Biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes

Als ik mijn man wil verwennen maak ik biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes. Hij is gek op biefstuk, vooral met een saus erbij. De ene keer maak ik rode wijnsaus en nu is het champignonsaus geworden. Zelf saus maken is helemaal niet moeilijk en is natuurlijk veel lekkerder dan de sausjes uit een pakje […]

Dip van gerookte forel

Dip van gerookte forel

Deze dip van gerookte forel is lekker op een geroosterde boterham voor lunch of op een toastje bij de borrel. Gerookte forelfilets zijn bijna wel in elke supermarkt verkrijgbaar. Je kunt hiervoor ook gerookte makreel voor gebruiken.   En nog zo’n lekkere dip met vis is deze Tonijn en olijvenhummus

Broccoli en peultjes salade met green goddess dressing

Broccoli en peultjes salade met green goddess dressing

Zoals ik al eerder geschreven heb, ontstaan mijn (lunch)salades meestal uit restanten die in mijn koelkast liggen. Zo ook deze broccoli en peultjes salade met green goddess dressing.  Ik had nog een paar ongekookte peultjes, een stronkje broccoli en een restje van die mooie rode red chard sla liggen. Flans het bij elkaar en je […]

Asperges met ham, ei en botersaus

Asperges met ham, ei en botersaus

De asperges, ofwel het witte goud, zijn weer volop verkrijgbaar. Wist u dat asperges heel gezond zijn? Je kunt deze Asperges met ham, ei en botersaus als hoofdgerecht serveren met gekookte krielaardappeltjes of als voorgerecht, dan halveer je de hoeveelheden. Je kunt de versheid van de asperges controleren door enkele asperges tegen mekaar te wrijven. […]

Klassieke asperges met krieltjes, ham en ei

Klassieke asperges met krieltjes, ham en ei

De asperges, ofwel het witte goud, zijn weer volop verkrijgbaar. Wist u dat asperges heel gezond zijn? Hierbij mijn recept voor klassieke asperges met krieltjes, ham en ei. Je kunt de versheid van de asperges controleren door enkele asperges tegen mekaar te wrijven. Als ze een zacht piepend geluid maken, zijn ze vers. Koop wel […]

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling, oftewel tempura van vis, maak je heel makkelijk zelf en is misschien nog wel lekkerder dan de kibbeling van de visboer. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen welke vissoort je gebruikt. Ik ben bijvoorbeeld gek op kabeljauw en zalm en heb daarom filets hiervan gebruikt. Neem wel visfilets zonder huid […]

Tonijnburgers

Tonijnburgers

Deze smakelijke tonijnburgers zijn eenvoudig te maken. Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm uit een blikje of zelf gepocheerde (wit)vis. Als je niet van koriander houdt, kan je dit vervangen door verse peterselie of bieslook. Kook de aardappelen in schil, hierdoor worden ze niet zo ‘nat’ maar blijven ze lekker droog […]

Paaslammetjes in de wei

Paaslammetjes in de wei

Deze Paaslammetjes in de wei is zo’n leuke traktatie met de Paasdagen. Maak ze samen met de kinderen, dit vinden ze heel erg leuk om te doen. Voeg naar wens zoveel poedersuiker toe als je wilt, proef tussendoor of het zoet genoeg is voor je. Als je geen chocolade Paaslammetjes kunt vinden, gebruik je (Dragee) […]

Avocadosoepje

Avocadosoepje

Dit Avocadosoepje is een heerlijk koud soepje op een warme dag. Ik heb er kippenbouillon in gebruikt, maar je kunt er natuurlijk heel goed een vegetarische versie van maken en groentebouillon gebruiken. Leuk als klein voorgerechtje tijdens een diner of lunch.   Nog zo’n lekkere koude soep voor een warme dag is deze Meloensoep met […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden