Salade met bietjes, vijgen en feta

Salade met bietjes, vijgen en feta

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en ik heb een ontzettend lekkere herfstsalade voor jullie. Omdat de vijgen nu in het seizoen zijn, had ik die gekocht. En ik had nog wat gele bietjes gekookt in rode bietensap over van een ander recept. Deze twee ingrediënten zijn de basis geworden van een […]

Hasselback aardappelen

Hasselback aardappelen

Een klassieker onder de aardappelgerechten zijn deze Hasselback aardappelen. Dun ingesneden aardappelen die met kruidenboter krokant gebakken worden in de oven. Serveer deze aardappelwaaiers als bijgerecht tijdens een feestelijk etentje thuis. Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan serveer je wel iets bijzonders.   Hasselback aardappelen   Je zou denken dat dit […]

Appel cider sangria

Appel cider sangria

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en de appels zijn geoogst. Ik had mooie rode zoete appels gekocht en wilde daar iets mee doen. Het is dus een heerlijke herfstachtige appel cider sangria geworden. Sangria is zomers heerlijk, maar deze sangria is echt lekker in het najaar. Maak het snel en geniet […]

Iberico varkenswangen in rode wijn

Iberico varkenswangen in rode wijn

Het klassieke Spaanse gerecht carrillada de cerdo is gestoofde varkenswangetjes. Ik heb het met het Spaanse varkensvlees van het Iberico varken gemaakt. Deze varkenswangen zijn mooi gemarmerd en blijven daardoor super sappig tijdens het langzaam stoven. Daarom noem ik dit gerecht Iberico varkenswangen in rode wijn. Een heerlijk stoofgerecht voor in het najaar of winter. […]

Kabeljauw ceviche met chips

Kabeljauw ceviche met chips

Een week geleden mocht ik aanwezig zijn bij een leuk event georganiseerd door Euroma Kruiden & Specerijen in De Librije in Zwolle. Het ging om de introductie van hun nieuwste vier wereldse specerijenmelanges voor de BBQ. Dit zijn de Amerikaanse, Mexicaanse, Afrikaanse en Aziatische kruidenmixen. Tijdens het event mochten wij ook zelf gaan koken met […]

Ossenhaas met bearnaisesaus

Ossenhaas met bearnaisesaus

Deze klassieker uit de Franse keuken stond op de kaart in het restaurant van mijn ouders. Dan heb ik het wel over de jaren tachtig hè. Ik heb zo vaak gezien hoe ossenhaas met bearnaisesaus bereid werd, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt. Maar nu is het zover en gaan we vandaag op […]

Gerookte makreel paté

Gerookte makreel paté

Ik mocht een heerlijke gestoomde, warm gerookte makreel ontvangen van het Nederlands Visbureau. Natuurlijk is deze makreel heerlijk op een boterham of in een salade, maar ik wilde er iets lekkers van maken. Het is deze verrukkelijke gerookte makreel paté geworden. Serveer het als voorgerechtje met sneetjes geroosterde briochebrood of als borrelhapje met een stokbroodje […]

Luxe zalmsalade schotel

Luxe zalmsalade schotel

Ik heb voor jullie een heel retro gerecht, namelijk deze luxe zalmsalade schotel. En omdat het zo retro is, heb ik het ook maar op een mooie retro visschaal geserveerd (haha). Deze heb ik ooit eens gekocht, maar nog nooit gebruikt. Tijd om hem uit de kast te trekken voor deze heerlijke visschotel. Het is […]

Klassieke Engelse Treacle tart

Klassieke Engelse Treacle tart

Deze taart stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had de taart al diverse keren voorbij zien komen op Engelse kookprogramma’s op TV en was gelijk nieuwsgierig geworden ernaar. Hoe kan je een taart van broodkruim en stroop maken? Nou dat kan, zal ik […]

Lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus

Lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus

Ik heb een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus kan je bereiden voor een speciaal etentje thuis. Het voordeel van deze lamskoteletjes is dat ze snel te bereiden zijn en de smakelijke romige saus is ook in een mum van tijd gemaakt. Deze lamskoteletjes zijn zo boterzacht en sappig, dit […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden