Ik weet nog wel dat ik dit voor het eerst at in Zuid-Frankrijk, oh wat heerlijk vond ik dat. Dat wilde ik nog eens zelf thuis maken, maar het heeft toch echt wel jaren geduurd voordat ik deze heerlijke en klassieke Franse Brandade visdip daadwerkelijk gemaakt heb. Brandade Het is een typisch gerecht […]
Bereid rode kool eens op een hele andere manier. Deze gratin van geroosterde rode kool zal het goed doen tijdens een etentje thuis. Gratin Een gratin of gratineren is een gerecht bereiden in de oven waarbij het een lekker krokant (kaas)korstje krijgt. Door de bovenkant te bestrooien met geraspte kaas of paneermeel, ontstaat […]
Jaarlijks bereid mijn moeder een hele grote kalkoen met de Kerstdagen voor ons. En altijd is het vechten om de kalkoenpoten, want stiekem vinden wij dit het lekkerst. Nu zag ik op de site van Beef&Steak hele kalkoenbouten en dacht, die ga ik bestellen. Het lekkerste vlees van de kalkoen, zonder een hele kalkoen te […]
Cerises flambées met ijs oftewel geflambeerde kersen met ijs is een echte klassieker. Een retro nagerecht, maar nog steeds zondig lekker. Bij ons thuis was het vroeger feest als dit dessert op tafel verscheen. Met vlam en al! Nou ik heb geprobeerd om het al vlammend op de foto te krijgen voor jullie, maar zoals […]
Je hebt een gewone tosti met kaas en ham en je heb een croque madame tosti. Dit is een tosti met een perfect gebakken spiegelei erop. Heerlijke tosti die in de pan gebakken wordt maar daarop nog een eitje, wie wil dit nou niet? Croque madame of croque monsieur Naast deze croque madame […]
Hubbie is gek op Stroganoff, hij en ik bereidde dat vroeger aan tafel in het restaurant van mijn ouders. Dat waren nog eens tijden! Dus als ik hem echt verwennen wil, maak ik een steak met Stroganoff. Maar voor een doordeweekse dag zijn deze Stroganoff gehaktballetjes met rijst een mooi en lekker alternatief. Stroganoff […]
Deze feestelijke hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg zijn heel erg leuk om als voorgerecht te serveren of als hapje bij een borrel. Het zijn kleine hapjes, serveer ze op een leuk schoteltje met een klein bestekje erbij. Blauwe kaas Ik heb een Roquefort kaas hiervoor gebruikt, maar je kunt ook […]
Het leuke van deze pasta salade met ratatouille is dat je deze koud kunt eten in de zomer en ’s winters serveer je de salade warm. Dus zomers laat je de groente en pasta afkoelen en meng je het dan door elkaar en in de winter meng je alles warm door elkaar en serveer je […]
Salade Niçoise is een klassieke salade oorspronkelijk uit Nice (Frankrijk). De salade wordt gemaakt van vis (meestal tonijn), eieren, sla, haricots verts, tomaten, zwarte olijven, kappertjes en soms ook gekookte aardappeltjes. Er zijn heel veel verschillende variaties op deze salade te vinden en iedereen claimt dat zijn salade de originele is. Ik heb er nu […]
I had a dream. Regelmatig droom ik recepten, zo ook kwam het idee voor deze Dulce de leche truffels met zwarte knoflook voorbij in mijn droom. Ik krijg een bol zwarte knoflook en mijn dromen gaan ermee aan de slag. Dulce de leche Allereerst probeer ik natuurlijk wel of de smaken – die […]