Een van de foodtrends voor 2017 wordt gerechten geserveerd in een bowl (kom). De Poke bowl (een Hawaïaans gerecht met blokjes rauwe vis) en Açai bowl uit Brazilië (bevroren açaifruit gepureerd en geserveerd in een bowl met een topping) waren al bezig met hun opmars. Daar komt nog Pho (Vietnamese noedelsoep), Buddha bowl (gezond vegetarisch […]
Eten uit een kom is helemaal trending. Zo ook deze Buddha bowl. Een Buddha bowl is een gezond vegetarisch gerecht dat wordt geserveerd in een kom. Het heeft zijn naam te danken aan de Boeddhistische monniken die vegetarisch eten een meestal eten uit een kom. Maar het gerecht is nu wereldwijd bekend en wordt vooral […]
Bonen zijn goed voor je, probeer daarom eens deze vegetarische Mexicaanse Taco’s met bonen, avocado en mango. Door de vulling zal je het vlees echt niet missen. Lekker met een zoetje van de mango. Dit gerecht is snel klaar en is ook leuk om als hapje te serveren. Ben je gek op garnalen? Probeer […]
Omdat je de vis rauw eet in deze Pokebowl met zalm, enoki en avocado, moet die wel supervers zijn! Lekker als voorgerecht of lunch. Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawai en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus […]
Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawai en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb een Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Meestal wordt het […]
Ik had nog gekookte zwarte rijst liggen alsmede geroosterde pompoen en aubergine. Heb dit gecombineerd in deze salade.
Deze Geroosterde boterham met gerookte zalm en avocado is lekker gezonde geroosterde boterham voor een luxe ontbijt of lunch. Serveer met wat tuinkers erop. Deze geroosterde boterham met green goddess avocado is ook heerlijk. Probeer het eens.
De overgebleven pompoenblokjes van deze Salade met avocado en geroosterde pompoen kan je weer gebruiken voor een pompoensoep of pompoensmoothie. Het recept van de Korianderpesto vind je hier