Pasta Caprese salade

Pasta Caprese salade

Caprese salade is een klassieke Italiaanse salade bestaande uit tomaten, mozzarella en basilicum. Super simpel, maar super lekker als je rijpe tomaten, buffel mozzarella, een goede balsamicoazijn en olijfolie gebruikt. Ik heb nu een pasta Caprese salade gemaakt, een heerlijke zomerse salade.   Caprese   Insalata Caprese komt dus oorspronkelijk uit Italië en betekent letterlijk […]

Panzanella met geroosterde groenten

Panzanella met geroosterde groenten

Panzanella is een Italiaanse broodsalade gemaakt van oud brood. Het is de manier om oud brood op te maken. Ik heb een Panzanella met geroosterde groenten en oud brood gemaakt. Het is een heerlijke vegetarische maaltijdsalade geworden, die makkelijk te bereiden is in de oven. De salade kan je warm, lauwwarm of zelfs koud serveren. […]

Tomatensalsa

Tomatensalsa

Deze tomatensalsa is bijvoorbeeld heerlijk bij een barbecue. Je kunt het ook als dipsaus serveren bij de borrel. Gebruik wel lekkere rijpe tomaatjes hiervoor, die hebben de meeste smaak.   Een heel ander gerecht met tomaten is deze Tomatenjam. Probeer dat ook eens!

Gazpacho van avocado, komkommer en rucola

Gazpacho van avocado, komkommer en rucola

Deze mooie groene gazpacho van avocado, komkommer en rucola is een heerlijk fris soepje voor warme dagen. Serveer het in een glaasje als amuse of voorgerecht bij een etentje. Gazpacho is een ijskoude Spaanse soep, meestal gemaakt van bouillon, (rauwe) groenten zoals tomaten, paprika’s, kruiden en sherry-azijn. Natuurlijk kan je deze soep in allerlei varianten […]

Polenta met asperges en tomaatjes uit de oven

Polenta met asperges en tomaatjes uit de oven

Jaja, ik blijf jullie bestoken met aspergerecepten omdat we er zo gek op zijn en omdat ik ze op zoveel mogelijk manier wil bereiden. Vandaag staat polenta met asperges en tomaatjes uit de oven op het menu. Ik heb voor dit gerecht groene asperges gebruikt, omdat die wat robuuster smaken dan de witte. En het […]

Turks brood pizza met gegrilde groenten

Turks brood pizza met gegrilde groenten

Ik had nog een Turks brood liggen die eigenlijk wel op moest en heb er deze heerlijke Turks brood pizza met gegrilde groenten van gemaakt. Het brood vormt een lekkere pizzabodem en je kunt vele monden vullen. Als er nog wat overblijft kan je het de volgende dag als lunch meenemen. Ook koud is deze […]

Zoete aardappelspaghetti met Puttanesca saus

Zoete aardappelspaghetti met Puttanesca saus

Het zoete van de zoete aardappel doet het goed met het pittige en zoute van de saus. Voor deze zoete aardappelspaghetti met Puttanesca saus heb je geen peper en zout nodig, de saus heeft smaak genoeg. Je kunt de zoete aardappelen spaghetti maken met een spiraalsnijder.  Of je gebruik een juliennesnijder van je keukenmachine of […]

Tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop

Tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop

Dit nagerecht tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop is een recept van Angélique Schmeinck. Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien heet haar recept. Toen ik het voorbij zag komen, leek mij dit gelijk een bijzonder recept en dat is het ook. Niet te zoet nagerecht, met de heerlijke smaken van de honing en basilicum….een soort […]

Pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen

Pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen

We zijn gek op pasta, dus zullen er wel diverse pastagerechten voorbij komen in onze vleesloze maand. Vandaag staan pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen op het menu. Ik had nog een halve zak spinazie over van het gerecht van gisteren en een halve pompoen in de koelkast liggen. Ook lag er nog een halve […]

Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

Courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Hiervoor heb je een groente spiraalsnijder nodig. Ik laat de courgette in dit recept van Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato ongekookt omdat ik dat het lekkerst vind. Nog zin in een lekker Italiaans toetje? Maak dan deze Affogato

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden