Miso noedelsoep met buikspek

Miso noedelsoep met buikspek

Sinds ik een pakje miso heb gekregen van mijn broer, ben ik aan de slag gegaan met dit goedje. We waren voor mijn moeders verjaardag naar Ibiza gegaan, waar mijn broer woont en hebben het daar gevierd met een barbecue. Lekker in het zonnetje en dat in november. Mijn broer had heerlijk vlees gekocht waaronder […]

Kippenbout met appel cidersaus

Kippenbout met appel cidersaus

Dit recept voor kippenbout met appel cidersaus is heerlijk om in het najaar te maken. De appels zijn net geplukt, goede reden om ze te gebruiken in een lekker gerecht zoals dit. Je kunt dit ook voor de kinderen maken, de alcohol van de cider verdwijnt tijdens het koken. Als je geen cider wilt gebruiken, […]

Wortelrisotto met gerookte zalm

Wortelrisotto met gerookte zalm

Vind je deze mooie oranje wortelrisotto met gerookte zalm geen plaatje? De mooie oranje kleur krijg je door de wortelsap, de fijn geraspte wortel en de saffraan. Echt leuk om een keertje tijdens een dinertje te serveren.   De bereiding van risotto is niet moeilijk, het duurt nog geen 30 minuten en vindt in paar […]

Romige mosterd kaassoep

Romige mosterd kaassoep

Deze romige mosterd kaassoep kan je bijna geen recept noemen, het is zo simpel om te maken. Maar het smaakt heerlijk. Je kunt een combinatie van Dijonmosterd en een grove mosterd gebruiken, ik zou zeggen leef je uit met de mosterd die jij lekker vindt. De herfst is in aantocht en wat is een betere […]

Orzotto met venkel en kipkarbonades

Orzotto met venkel en kipkarbonades

Voor deze orzotto met venkel en kipkarbonades heb je maar een bakpan en de oven nodig. Orzotto is een soort risotto, maar in plaats van risottorijst gebruik je een pastasoort wat orzo heet. Deze pasta heeft de vorm van een rijstkorrel. Ik vind het een heerlijke pastasoort, het wordt lekker romig als je het op […]

Gevulde aubergines uit het Midden-Oosten

Gevulde aubergines uit het Midden-Oosten

Omdat ik – door de auberginetelers van Nederland – werd uitgedaagd om een paar aubergine recepten te verzinnen en wij gek zijn op de keuken uit het Midden-Oosten, was het aanleiding voor mij om deze gevulde aubergines uit het Midden-Oosten te maken. Mahshi batinjaan heet het originele gerecht en komt uit de Libanese en Palestijnse […]

Risotto met zeebaarsfilet

Risotto met zeebaarsfilet

Dit had een zwarte risotto met zeebaarsfilet moeten worden, ik heb echter te weinig inktvisinkt gebruikt. Twee kleine zakjes inktvisinkt kostte mij € 4,95 en mijn visboer verzekerde mij dat dit genoeg moest zijn om de risotto zwart te krijgen. Nou, nee dus! Maar ja om nou een vermogen aan inktvisinkt uit te geven vind […]

Aziatische kippen noedelsoep

Aziatische kippen noedelsoep

Kippensoep is altijd lekker en ook nog eens gezond voor je. Vooral als je de botten bouillon van Ergomax hiervoor gebruikt. Deze Aziatische kippen noedelsoep van de botten bouillon is een heel erg lekkere soep geworden, mede ook dankzij de kruiden en specerijen. Maak de soep eens, je zult je verbazen over de heerlijke smaken in […]

Maïssoep met Quesadilla's

Maïssoep met Quesadilla’s

Deze Maïssoep met Quesadilla’s is een lekker recept voor bijvoorbeeld op een warme dag en daar smaakt prima een koud Corona biertje bij. Voor deze maïssoep kan je maïskorrels uit blik of vers van de (gekookte) maïskolf gebruiken. Ik heb voor deze maïssoep een kippenbouillon gemaakt van de zakje botten bouillon, Broth of Life van […]

Aspergesoep zelf maken

Aspergesoep zelf maken

Ze zijn weer te koop …. asperges! Wij zijn er gek op en ik maak altijd zoveel mogelijk verschillende gerechten in de aspergetijd. Als ze in de aanbieding zijn, of als je gebroken exemplaren ziet liggen, maak hier dan soep van. Aspergesoep zelf maken is helemaal niet moeilijk. Gebruik de schillen en harde uiteinden om […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden