Blauwe bessen citroen yoghurtmuffins

Blauwe bessen citroen yoghurtmuffins

Door mijn gastric sleeve operatie had ik al heel lang geen muffins meer gebakken. Meestal zit ik aan de Skyr of kwark ’s morgens voor de extra eiwitten. Maar de kleindochters waren te logeren en die willen graag bakken met oma. Dan moet je stante pede verzinnen wat het gaat worden. Muffins zijn makkelijk om […]

Mokka crème brûlée

Mokka crème brûlée

Het foodblogevent van de maand oktober is koffie in de keuken. Wat ga ik bereiden met koffie? Ik wist het….ik wilde nog een keer crème brûlée maken. Crème brûlée is een heerlijk nagerecht wat jij thuis zelf ook kunt maken. Het vereist wel wat skills, maar dan serveer je wel iets bijzonders. Ik heb deze […]

Filotaart met peer en pecannoten

Filotaart met peer en pecannoten

Het is herfst, de appels en peren zijn net geoogst en ik heb een heerlijk recept met peren voor jullie. Deze filotaart met peer en pecannoten is een lekker nagerecht wat niet te zwaar is na een etentje. Lekker herfst/winterachtig door het gebruik van speculaaskruiden. Maar je kunt dit ook vervangen door kaneelpoeder, ook lekker. […]

Blauwe druiven siroop

Blauwe druiven siroop

Heel veel blauwe druifjes gekregen. Wat ga je ermee doen? Ik had vorig jaar als een druivenjam gemaakt, dus nu ook maar weer. Sowieso sap ervan geperst, de sap was heerlijk zoet maar uit 2 kilo druifjes kreeg ik maar 700 ml sap. Dus ze zijn wel lekker zoet maar hebben weinig sap. Dus de […]

Broodpudding van krentenwegge met frambozen

Broodpudding van krentenwegge met frambozen

Manlief had voor Golf4Life en het KWF in een dag op zes(!) golfbanen door heel Nederland gespeeld. Op elke baan werden ze met open armen ontvangen en overal kregen ze wel een attentie. Zo ook op Golfparc Sandur in Emmen. Hier kreeg hij een hele grote krentenwegge. Toen hij daar mee thuiskwam had ik zoiets […]

Aardbeien kruimeltaartje

Aardbeien kruimeltaartje

Heerlijk het is weer tijd voor de zomerkoninkjes. Ik kwam met 2 kilo aardbeien thuis, dat was wel heel veel! Van de helft hiervan heb ik aardbeienjam gemaakt. Deze zelfgemaakte jam is toch wel heel erg lekker hoor. Maar ja dan heb je 5 potjes jam, wat ga ja daar weer mee doen. Als je […]

Aardbeien yoghurtdrank

Aardbeien yoghurtdrank

Veel te veel aardbeien in huis, het is warm in de keuken dus moet ik de aardbeien gelijk verwerken. Van een groot deel heb ik heel veel potten aardbeienjam gemaakt en van een deel deze heerlijke aardbeien yoghurtdrank. Ik heb de aardbeien geroosterd in de oven waardoor ze een intense en zoete aardbeiensmaak krijgen. Natuurlijk […]

Volkoren aardbei en yoghurtmuffins

Volkoren aardbei en yoghurtmuffins

Deze volkoren aardbei en yoghurtmuffins zijn voorlopig de laatste muffins die ik bak voor mijn maagverkleining. Over drie weken is het zover, waarvan ik de laatste twee weken voor de operatie op een crashdieet moet. Geen muffins meer in die weken en voorlopig ook niet na de operatie. Dus genieten we de laatste week er […]

Pompoencake met dadels en chaikruiden

Pompoencake met dadels en chaikruiden

Deze Pompoencake met dadels en chaikruiden is heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. De kinderen zullen het zalig vinden en geen idee hebben dat ze eigenlijk groente naar binnen krijgen. Ik heb muskaat pompoen gebruikt voor dit recept, omdat deze lekker zoet is. Je kunt ook wortel in plaats van pompoen gebruiken […]

Kaiserschmarrn met dronken rozijnen

Kaiserschmarrn met dronken rozijnen

De wintersporters kennen dit gerecht wel, in vrijwel alle Tiroolse restaurants, bergrestaurants en berghutten wordt de Kaiserschmarrn geserveerd. Deze luchtige lekkernij behoort tot de meest bekendste en geliefde Oostenrijks gerechten. Het is een soort luchtige versie van de pannenkoek. Het luchtige ontstaat door het apart stijfkloppen van de eiwitten door het beslag. Maar het blijft […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden