Mexicaanse pasta en maïs salade

Mexicaanse pasta en maïs salade

1 juli is het de dag van de pasta salade. En ik heb deze keer wat Mexicaanse smaken in de strijd gegooid. Het is een Mexicaanse pasta en maïs salade geworden. De maïs, groene peper, limoen en koriander maken het echt Zuid-Amerikaans. Als je wilt kan je er ook nog wat zwarte boontjes doorheen mengen, […]

Haringsalade met kerriesaus

Haringsalade met kerriesaus

Hoera, de Hollandse Nieuwe is weer verkrijgbaar! Natuurlijk is het lekker om de haring zo achter in jouw keel te laten glijden, maar het is ook heerlijk om er deze bijzondere haringsalade met kerriesaus van te maken. Meestal wordt een haringsalade met biet en appel gemaakt, ik wilde weer eens iets anders doen.   Had […]

Baharat lamsreepjes met yoghurtsaus

Baharat lamsreepjes met yoghurtsaus

Deze baharat lamsreepjes met yoghurtsaus heb ik geserveerd op tortilla’s, maar je kunt ze ook serveren in pitabroodjes of bij een couscoussalade. Ook erg lekker natuurlijk. Vraag jouw slager of hij het lamsvlees wil snijden van de lamsschouder of bestel de lamsreepjes online.   Het lamsvlees moet op hoog vuur kort gebakken worden. Het kan zijn […]

Bulgur met pikante saucijzen en groene asperges

Bulgur met pikante saucijzen en groene asperges

Deze bulgur met pikante saucijzen en groene asperges is een receptje met de smaken van het Midden-Oosten. Wij zijn er gek op, daarom zal je diverse recepten op de site vinden uit deze keuken. Vooral door het gebruik van specerijen maakt deze keuken zo bijzonder smakelijk en kruidig. Daarbij worden ook nog vaak verse kruiden […]

Salade met gegrilde kip en Romesco saus

Salade met gegrilde kip en Romesco saus

Romesco saus is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s, rode peper en amandelen. Deze saus is heerlijk bij kip, gegrild vlees, door de pasta of bij gegrilde groenten. Ook heerlijk als dip bij de borrel, serveer er dan een lekker stokbroodje en/of rauwkost bij. Deze salade met gegrilde kip en Romesco saus is […]

Chalupas met pulled kip

Chalupas met pulled kip

Chalupa, hoor ik je denken? Ja chalupa. Dit is een Mexicaanse kleine tortilla die krokant gebakken wordt in olie. Hierop serveer je lekkere Mexicaanse gerechtjes en dit gerechtje heet dan een chalupa. Het is geen taco. Je kunt het serveren met kip, zoals deze chalupas met pulled kip. Maar ook met vis, rund, varkensgehakt of […]

Aubergine en kikkererwten salade

Aubergine en kikkererwten salade

Een heerlijke salade met de smaken van de Méditerranée. Deze aubergine en kikkererwten salade is sowieso al heerlijk om zo te eten als lunch bijvoorbeeld. Of op een grote mezze tafel met allerlei hapjes zal de salade het ook goed doen. Serveer het dan met een Turks brood of pitabroodjes. En maak er nog een […]

Baharat lamshaasje met parelcouscous

Baharat lamshaasje met parelcouscous

Lamshaas is een heel mals en zacht stukje vlees van het lam. Het haasje wordt gesneden uit de rug. Het lekkerste is als je het vlees rosé serveert, het is namelijk zonde om het helemaal door te bakken. Daarom bak je het maar even in een pan. Baharat is een kruidenmix uit het Midden-Oosten en […]

Gehakt en zoete aardappelschotel

Gehakt en zoete aardappelschotel

Op de Facebook groep Recepten na een GPB/Sleeve zag ik regelmatig voorbij komen dat men een zogenaamde Big Mac schotel ging maken. Ik was toch wel nieuwsgierig geworden wat dit nou voor schotel was en heb het gegoogled. Diverse recepten hiervoor kwamen voorbij. Veel aardappelen en een beetje gehakt, dat kan anders dacht ik. Aangezien […]

Cracker met gerookte zalm, roomkaas en dille

Cracker met gerookte zalm, roomkaas en dille

Omdat ik na mijn gastric sleeve brood heel slecht verdraag, ben ik helemaal overgegaan op de crackers. Nu vond ik eindelijk die driehoekige knäckebröd in onze supermarkt en ga daar helemaal op los. Vind het leuk om elke dag een cracker met een ander beleg/topping te eten. Vandaag is het een cracker met gerookte zalm, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden