Een lekkere soep, jus of saus begint met een goede bouillon. En deze kan je heel makkelijk zelf trekken. Maak een hele grote pan en vries de bouillon in porties in, zodat je altijd een bouillon op voorraad hebt. Een goede bottenbouillon maken begint met de botten. Dit kunnen bijvoorbeeld runderbotten, maar ook kippenbotjes zijn. […]
Ik wilde een gele linzensoep maken, maar had per ongeluk een pak gele erwten in plaats van gele linzen gekocht. Nou dan maar een erwtensoep ervan maken. Deze romige gele erwtensoep is vegetarisch en zelfs vegan. Er komt geen room of iets dergelijks van pas, maar toch is de soep fluweelzacht en romig. Het is […]
Ik had nog gekookte beluga linzen over van een recept. Van de helft hiervan heb ik een heerlijke salade gemaakt met linzen en verse vijgen. En de andere helft is verwerkt in deze kruidige linzen met gebakken eieren. Je kunt dit lekkere gerecht natuurlijk ook maken met bruine linzen uit een pot of blikje. Serveer […]
Deze beluga linzen met gele biet en paddenstoelen is een heerlijk vegetarisch gerecht. Serveer het als lunch of zelfs als avondmaal is het lekker met een stuk brood erbij. Ik heb van een hele grote gepofte gele biet een soort ‘steaks’ gesneden en deze in een grillpan gegrild waardoor het een lekkere smaak krijgt. Dit […]
Ik heb toch een heerlijk en makkelijk te maken vegetarisch pastagerecht voor jullie. De saus van deze pasta is zelfs sneller klaar dan dat de pasta gekookt is. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag. En ik denk dat de kids deze pasta met romige tomatensaus ook lekker zullen vinden. Als je wilt kan je er […]
Heb jij wel eens koolrabi gegeten? Waarschijnlijk niet. Het is niet zo’n populaire groente in ons land, waarschijnlijk omdat je niet weet wat je met deze groente aan moet. Koolrabi is een soort van ‘vergeten groente’ die nog weinig meer gebruikt wordt in onze keuken. Maar ik heb een heerlijk recept voor een koolrabisoep met […]
Ben je gek op mosselen, dan heb ik hier een heerlijk mosselgerecht voor jou. Deze gegratineerde mosselen met dille zijn weer eens een andere manier om mosselen te serveren. Maak ze als borrelhapje of als voorgerecht voor een gezellig etentje thuis. Glaasje Champagne of een lekkere witte droge wijn erbij en genieten maar! Mosselen […]
Elk seizoen heeft zo zijn charme. Nu de herfst aanbreekt liggen die lekkere herfstgroenten weer in de groentewinkels. Pompoenen, pastinaken, gekleurde bietjes en wortelen. Heerlijk, ik ben er gek op. Van die prachtige gekleurde bieten kan je natuurlijk een mooie salade maken, maar ik heb deze keer alleen de gele bietjes gekozen en daarvan deze […]
Fluweelzachte, vegetarische soep met een heerlijke umami en pittige smaak. Dat is deze zoete aardappelsoep met miso en chili knoflooksaus. De soep is eenvoudig te maken en het zoete van de zoete aardappelen gaat heel goed samen met het hartige van de rode miso en het pittige van de chili knoflooksaus. Heerlijk als lunch, maar […]
Ik voelde me niet zo jofel de laatste tijd en had problemen met mijn darmen. Toen zag ik bij Liesbeth Booij haar 10-daagse detox boost programma voorbijkomen en dacht ik probeer het gewoon. Goed overleg met haar gehad of dit wel toepasbaar was voor mij in verband met mijn maagverkleining. We hebben het programma iets […]