Hongaarse Goulash

Hongaarse Goulash

Stoofpotje voor koude dagen.

Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola

Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola

Gnocchi is een Italaanse pastasoort gemaakt van aardappelen en bloem. Je spreekt het uit als: njokkie. Deze Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola is een vegetarische gnocchi. Hou je voor dit gerecht wat pecannoten over? Maak dan meteen dit overheerlijke Pecannoten taartje als toetje!

Gyros kofta's met tahinsaus

Gyros kofta’s met tahinsaus

Gehakt gekruid met gyroskruiden.

Fried chicken

Fried chicken

Heerlijke snack voor bij de borrel of aan de buis.

Dahl van zwarte linzen

Dahl van zwarte linzen

Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]

Escabeche van witvis

Escabeche van witvis

Escabeche is een gerecht dat doorgaans bestaat uit een schotel van gepocheerde of gebakken vis, dat voor het opdienen wordt gemarineerd in een zuur mengsel. Deze zure marinade is meestal azijn, maar kan ook bestaan uit het sap van citrusvruchten. Het marineren gebeurt (gedurende een of meer nachten) in de koelkast. Het gerecht wordt dan […]

Coolwrap met pittige kipgehaktballetje

Coolwrap met pittige kipgehaktballetjes

Coolwrap is een vierkant koolblad van een speciaal geselecteerde platte witte kool met een milde tot zoete smaak. Deze is te gebruiken als wrap, voor sushi of onderdeel van een gezonde sandwich. Maar ook als ingrediënt in een smaakvolle salade. Het lijkt een beetje op ijsbergsla maar de bladen zijn veel steviger. Volgens de groenteboer […]

Chinese speklapjes (Char Siu)

Chinese speklapjes (Char Siu)

Char Siu is een specialiteit uit Hong Kong, die je op straat bij gespecialiseerde stalletjes of in een restaurant eet. Meestal wordt het van het vette deel van het varken gemaakt, van bijvoorbeeld de hals of de buik. Het mooiste vlees ervoor is eigenlijk procureur van het varken. Ik heb speklapjes gebruikt voor dit recept […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden