Deze Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel is een lekkere maaltijdsalade voor een warme avond. Ik heb de tuinbonen dubbel gedopt en gebruikt voor een tuinbonen en erwtendip.
Hier vind je het recept voor deze Tuinbonen en erwtendip
Deze Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel is een lekkere maaltijdsalade voor een warme avond. Ik heb de tuinbonen dubbel gedopt en gebruikt voor een tuinbonen en erwtendip.
Hier vind je het recept voor deze Tuinbonen en erwtendip
Was en borstel de aardappelen schoon en snijd ze in stukken. Kook de aardappel in ongeveer 15-20 minuten gaar in gezouten water.
Giet ze dan af.
Als je verse tuinbonen gebruikt kook deze dan in ongeveer 10 minuten, giet af en laat iets afkoelen. Als je tuinbonen uit de vriezer gebruikt, leg ze dan in een schaaltje en giet daar heet water over. Je kunt ze nu dubbel doppen (hoeft niet).
Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor te mengen in een grote kom of schaal. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Giet hierop de warme aardappelen en meng voorzichtig. Laat iets afkoelen.
Verdeel de slablaadjes over de borden. Leg hierop de aardappelsalade. Strooi de tuinboontjes erover en schik stukjes forel ertussen. Lepel hier en daar wat tuinbonen/erwtendip ertussen.
Strooi nog wat selderijblaadjes, gehakte bieslook en eventueel wat eetbare bloemen erover.