Deze Aardbeien cheesecake is een cheesecake die je niet hoeft te bakken. Lekkere taart met de verse Hollandse zomerkoninkjes.
Of nog makkelijker te maken is deze Kersen cheesecake in een glaasje.
Deze Aardbeien cheesecake is een cheesecake die je niet hoeft te bakken. Lekkere taart met de verse Hollandse zomerkoninkjes.
Of nog makkelijker te maken is deze Kersen cheesecake in een glaasje.
Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed de bodem met een vel bakpapier.
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en meng dit met de gesmolten boter.
Verdeel het over de bodem van de springvorm, druk goed aan met de achterkant van en lepel en zet in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes in een schaal met koud water.
Pureer 100 gram aardbeien in een keukenmachine en doe dit in een pannetje samen met de sinaasappelrasp, -sap en -likeur.
Verwarm dit, haal het van het vuur en meng hierdoor de goed uitgeknepen gelatineblaadjes.
Klop de slagroom lobbig met de suiker en vanille extract, voeg hierbij de roomkaas en meng tot een smeuïg geheel. Meng hierdoor de iets afgekoelde aardbeien/sinaasappelmengsel.
Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kaasmengsel erop. Zet weer in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
Haal de cheesecake uit de koelkast en verwijder voorzichtig de springvorm. Zet het op een mooie schaal en serveer met de schoongemaakte aardbeien en wat muntblaadjes.