Een mocktail is een cocktail maar dan zonder alcohol. Het woord mocktail komt uit het Engels. Mock betekent nep. Een nep cocktail dus. Meestal worden mocktails gemaakt van frisdranken eventueel gecombineerd met vruchtensappen, siropen en fruit. Als er maar geen alcohol in zit. In deze aardbeien en granaatappel tonic mocktail zal je de alcohol echt niet missen. Wil je er toch een cocktail van maken giet er dan een scheut(je) wodka of gin in.

 

Cocktail of mocktail?

 

Cocktails zijn erg populair. Maar als je geen alcohol wilt of kunt drinken, is een mocktail een mooi alternatief. Het is net even weer iets anders dan een gewone frisdrank of vruchtensap. En het ziet er ook nog eens feestelijk uit.
Door het bittere van de tonic, heb je toch het idee dat je een cocktail aan het drinken bent. Ik vind tonic heerlijk, maar als jij niet van tonic houdt of je hebt het niet in huis, gebruik dan sodawater (water met bubbels) hiervoor in de plaats.

En ik heb nog veel meer heerlijke mocktails op de site staan. Zoek ze maar op onder mocktail en je zult ze vinden in allerlei smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Crodino mandarijn mocktail? Niet verkeerd hè.

 

 

Recept Aardbeien en granaatappel tonic mocktail: