Eton Mess is een klassiek Engels nagerecht. Het zou zijn ontstaan doordat een pavlova (meringue) taart met slagroom en aardbeien op de grond gevallen was. Natuurlijk was de brosse meringue in stukken gevallen. Ze hebben toen alles bij elkaar geraapt en in een schaal gedaan en het Eton Mess genoemd. Deze aardbeien Eton Mess met hangop is een iets ‘gezondere’ versie omdat ik geen slagroom of de zogenaamde double cream gebruikt heb. Heb eerst zelf hangop gemaakt en dit gemengd met opgeklopte eiwitten. De zelfgemaakte meringues had ik nog over van een ander toetjes. Dit was dus een goed excuus om dit heerlijke frisse nagerecht te maken. Natuurlijk kan je kant-en-klare hangop en meringues gebruiken, dan heb je dit in no-time in elkaar geflanst.

 

Als je zelf de meringues wilt maken, doe dit dan ruim van te voren. Maar meng het pas door het toetje vlak voordat je het gaat serveren, anders verlies je het lekkere brosse van het schuimkoekje.
Hangop maak ik heel simpel door (Griekse) yoghurt een paar uur door een papieren koffiefilter in een plastic koffiefilter te laten uitlekken.

Aardbeien Eton Mess met hangop

 

Serveer dit nagerecht in een grote schaal of in kleine éénpersoons glaasjes.

 

Eton Mess

 

Ik heb ook nog een heerlijk recept voor een Rabarber Eton Mess voor je. Proberen?