Deze Aardbeien hibiscus mocktail kan je ook een ijsthee noemen. Maakt niet uit, het is in ieder geval een heerlijk verfrissend drankje voor een warme dag.
Ik had in Turkije een grote zak gedroogde hibiscusbloemen gekocht en wilde daar natuurlijk gelijk mee aan de slag in de keuken. We zijn daar naar een lokale markt gegaan in een dorpje in de buurt. Deze markt was voor mij het hoogtepunt van de reis. Zoveel kleur en zoveel prachtige producten. Overal mocht ik proeven, heerlijk!
Natuurlijk kan je ook zakjes hibiscusthee gebruiken, maar ik had die lekkere blaadjes. Het wordt een prachtig dieprood drankje, die het goed zal doen bij jouw gasten.

 

Aardbeien hibiscus mocktail
Het lijkt een ingewikkeld recept maar dat valt reuze mee. Hibiscusthee is gemaakt van de rode kelken van de hibiscus. Het heeft een behoorlijk zuurtje, de smaak lijkt een beetje op cranberry. Als je er thee van trekt, geeft dit niet alleen een prachtige rode kleur, maar het is ook nog eens super gezond voor je. Je kunt de thee warm of koud drinken. Het heeft wel iets zoets nodig in de vorm van honing of agave. Doe hiervan zoveel erin als jij lekker vindt. Het zoete van de rijpe aardbeien helpt natuurlijk ook mee.

 

Hierbij de voordelen van hibiscusthee op een rijtje:
– het verlaagt je bloeddruk
– het zit vol met zeer krachtige antioxidanten
– het verlaagt je cholesterol
– het is goed voor je lever (ontgiften)
– en het is goed voor de lijn.

 

Heel veel redenen om vaker hibiscusthee te drinken of deze heerlijke aardbeien hibiscus mocktail te maken.
Dit drankje blijft ongeveer twee à drie dagen goed in de koelkast.

 

Hibiscus recepten

 

En omdat aardbeien zo goed gaan met hibiscus, heb ik nog een zalig recept voor een Aardbeien en hibiscus granita voor jullie. Snel maken dus!