Wij zijn met een clubje begonnen aan onze maagverkleiningstraject. Eerst met z’n allen sporten en toen na een paar maanden werd een ieder opgeroepen voor de grote operatie. We leefden met elkaar mee en steunden mekaar. Al snel hadden we een app groepje om op de hoogte te blijven van de vordering of tegenslagen van iedereen.
Ook na de operaties blijven we elkaar – zo’n vier keer per jaar – zien. Deze keer kwamen ze naar mij toe. En als foodie wil je ze natuurlijk wel op iets lekkers trakteren. Dat wil zeggen, iets lekkers wat mij mogen/kunnen eten. Het is een aardbeien kwark taartje geworden.
Kwark taartje
Kwark is goed voor ons, vanwege de vele eiwitten die daarin zitten. Daarom was de keuze gemaakt om dit taartje te bereiden. Geen suiker erin, maar zoetstof, magere kwark en droge biscuitjes als bodem (wel met een beetje boter). Het is aardbeientijd dus lekkere verse aardbeien op het taartje als versiering.
Natuurlijk kan je allerlei verschillende smaken kwarktaart maken, gebruik dan het fruit van het seizoen. Je kunt als basis ook vanillekwark of citroenkwark gebruiken, dit kan je dan combineren met allerlei soorten fruit. De slagroom heb ik in dit taartje verwerkt, zodat het wat luchtiger wordt. Natuurlijk kan je het bereiden met alleen maar magere kwark, als je er geen slagroom in verwerken wilt.
Verantwoorde taartjes
En ik heb nog een heel ander recept voor jullie voor een verantwoord taartje. Deze is gemaakt met Skyr (ook met lekker veel eiwitten) en kan je zelfs als ontbijt nuttigen. Hier het recept van een Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen.
Tips:
- Ik heb een kleine ronde springvorm van 18 centimeter doorsnee gebruikt. Hierdoor is het een mooi hoog taartje geworden.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Aardbeien Kwark Taartje:
Ingrediënten
Bodem
- 150 gr digestive koekjes
- 70 gr roomboter, gesmolten
Vulling
- 4 blaadjes gelatine
- 1 citroen, rasp en sap ervan
- 200 ml slagroom
- zoetmiddel naar smaak
- 1 tl vanille extract
- 500 gr aardbeienkwark 0%
- 100 gr verse roomkaas
Topping
- 100 gr verse aardbeien
Instructies
- Vet de springvorm in met olie of boter en bekleed de bodem en wanden met bakpapier.
- Verkruimel de digestive koekjes in de keukenmachine en meng dit met de gesmolten boter.
- Verdeel het koekkruim op de bodem van de springvorm, druk het goed aan met de onderkant van een drinkglas en zet in de koelkast om op te stijven.
- Week de gelatineblaadjes in een pannetje met het citroensap. Als de gelatineblaadjes zacht geworden zijn, verwarm dan het citroensap tot de gelatine opgelost is.
- Meng ondertussen de kwark, verse roomkaas en citroenrasp door elkaar.
- Klop de slagroom met het zoetmiddel en vanille extract net niet helemaal stijf.
- Roer de gelatine door het kwarkmengsel en laat even dit een beetje opstijven. Roer dan voorzichtig de slagroom erdoor en lepel dit mengsel in de springvorm op de koekjesbodem.
- Zet de taart afgedekt minimaal een paar uur of een nacht in de koelkast om op te stijven.
- Als de kwarktaart mooi is opgesteven, haal je hem uit de koelkast en haal je de taart voorzichtig uit de springvorm.
- Zet de cheesecake op een mooie schaal of bord en versier met de aardbeien.