Wij zijn met een clubje begonnen aan onze maagverkleiningstraject. Eerst met z’n allen sporten en toen na een paar maanden werd een ieder opgeroepen voor de grote operatie. We leefden met elkaar mee en steunden mekaar. Al snel hadden we een app groepje om op de hoogte te blijven van de vordering of tegenslagen van iedereen.
Ook na de operaties blijven we elkaar – zo’n vier keer per jaar – zien. Deze keer kwamen ze naar mij toe. En als foodie wil je ze natuurlijk wel op iets lekkers trakteren. Dat wil zeggen, iets lekkers wat mij mogen/kunnen eten. Het is een aardbeien kwark taartje geworden.

 

Aardbeien kwark taartje

 

Kwark is goed voor ons, vanwege de vele eiwitten die daarin zitten. Daarom was de keuze gemaakt om dit taartje te bereiden. Geen suiker erin, maar zoetstof, magere kwark en droge biscuitjes als bodem (wel met een beetje boter). Het is aardbeientijd dus lekkere verse aardbeien op het taartje als versiering.
Natuurlijk kan je allerlei verschillende smaken kwarktaart maken, gebruik dan het fruit van het seizoen. Je kunt als basis ook vanillekwark of citroenkwark gebruiken, dit kan je dan combineren met allerlei soorten fruit. De slagroom heb ik in dit taartje verwerkt, zodat het wat luchtiger wordt. Natuurlijk kan je het bereiden met alleen maar magere kwark, als je er geen slagroom in verwerken wilt.

 

Ik heb een kleine ronde springvorm van 18 centimeter doorsnee gebruikt. Hierdoor is het een mooi hoog taartje geworden.

 

Verantwoorde taartjes

 

En ik heb nog een heel ander recept voor jullie voor een verantwoord taartje. Deze is gemaakt met Skyr (ook met lekker veel eiwitten) en kan je zelfs als ontbijt nuttigen. Hier het recept van een Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen.