Hou je van Albóndigas Spaanse gehaktballetjes (pittige gehaktballetjes)? Dan moet je zeker deze eens proberen Coolwrap pittige Kipgehaktballetjes
Hou je van Albóndigas Spaanse gehaktballetjes (pittige gehaktballetjes)? Dan moet je zeker deze eens proberen Coolwrap pittige Kipgehaktballetjes
Albóndigas: laat het brood 5 minuten weken in de melk, haal het eruit en knijp de melk uit het brood. Doe het brood met het gehakt, de ham, knoflook, kruiden, peterselie en peper en zout in een grote kom en kneed tot alles goed gemengd is.
Draai van het gehakt ongeveer 30 balletjes.
Verhit olie in een grote koekenpan en bak de albóndigas in porties bruin. Voeg indien nodig extra olie toe.
Saus: Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de uien tot ze zacht maar nog niet verkleurd zijn. Bak dan de knoflook 1 minuut mee. Voeg de verkruimelde chillies toe aan het uienmengsel en bak even mee.
Doe de sherry, tomatenblokjes, bouillon en laurierblaadjes erbij en laat 30 minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de albóndigas toe bij de pittige tomatensaus en laat 10 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Haal voor het serveren de laurierblaadjes eruit.