Zoals ik al eerder heb laten weten, heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. En daarom komt er in huize Culinea wel eens (regelmatig) een Amerikaans gerecht op tafel. Zoals deze klassieker de Amerikaanse BLT sandwich. BLT staat voor Bacon Lettuce Tomato, oftwel een sandwich met spek, sla en tomaat erop. Dit lijkt heel simpel, maar is oh zo lekker.

 

Voor de ultieme sandwich heb je wel lekker zuurdesem brood van de bakker nodig, snijd dit zelf in dikke plakken en rooster het dan. Ik heb het brood besprenkeld met olijfolie en gegrild in een pan, voor het lekkerste resultaat.
De bacon (ontbijtspek) komt uiteraard van de slager en moet perfect knapperig gebakken zijn.
Gebruik een lekkere sla zoals een romaine sla, eikenbladsla of botersla.
En neem alsjeblieft lekkere rijpe tomaten! Maakt niet uit welke, bijvoorbeeld de tasty tom of een stevige vleestomaat. Als ze maar goed rijp zijn.
En gebruik een goede mayonaise zoals bijvoorbeeld Hellmann’s, DL mayonaise of Heinz Serious¬ly good may¬o¬nai¬se. Ik heb de Jean Bâ¬ton Truf¬fel may¬o¬nai¬se gebruikt voor extra smaak op de sandwich.
BLT heeft dus maar drie ingredienten, maar je kunt een BELT variant op maken met een Ei erbij. Of kipfilet, avocado en/of komkommer erbij is ook lekker. Maar noem het dan geen BLT!

 

Sandwich

 

Ben je ook zo gek op dit soort sandwiches? Probeer dan ook deze Amerikaanse Po’Boy sandwich met garnalen en pittige saus!