Ik heb toch een heerlijk stoofgerecht voor jullie. Deze Antilliaanse stoofschotel Karni stobá is lekker machtig, kruidig en pittig, ideaal voor een koude dag. Langzaam gestoofd rundvlees met uien, knoflook, peper, aardappelen, wortelen en sojasaus is een hartverwarmend gerecht wat je wilt proberen! Het vlees laat je zo lang pruttelen tot het bijna uit elkaar valt en de jus lekker dik en super smaakvol wordt.

 

Stoofvlees

 

Stoofvlees is vlees wat op laag vuur heel lang heeft staan pruttelen, waardoor het vlees zo gaar wordt dat het bijna uit elkaar valt. Het heeft dus tijd nodig, maar dan krijg je ook wel iets lekkers. Vooral in de herfst en winter is dit heel heerlijk om te eten, comfortfood ten top.
Eigenlijk heb je er niet zoveel werk aan. Eerst moet alles gesneden en aangebakken worden en dan laat je de pan lekker lang op een laag vuurtje (of in de oven) garen en ondertussen kan jij iets anders doen.

 

Je kunt voor rund stoofvlees het beste riblappen, runderlappen of sukadevlees gebruiken. Het vlees mag best wel wat een beetje vet bevatten, dit geeft het vlees meer smaak en een zachtere structuur. Wees dus niet bang voor een randje vet aan het vlees.

 

Het is wel belangrijk dat je het vlees eerst goed bruin aan schroeit. Doe dit eventueel in verschillende porties. Als je te veel vlees gaat bakken in een pan kan het niet mooi aan schroeien. Het vlees gaat dan in de bakpan al stoven en wordt het niet mooi bruin.

 

Ben jij ook zo gek op stoofvleesgerechten? Dan heb ik nog veel meer recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Marokkaanse runderstoofpot, Pittige Chinese rundvlees stoofpot, Indonesisch stoofvlees Rendang of deze Hollandse sukade met appelstroop?

 

Tips:

 

Dit recept kun je in een grote stoofpan bereiden, maar is ook heel goed geschikt om te bereiden in een slowcooker.

Je kunt het gerecht nog serveren met gebakken bakbanaan.

Pas op: Madame Jeanette peper is een hele pittige peper! Je kunt het eventueel vervangen door een rode peper.

 

 

Recept Antilliaanse stoofschotel Karni stobá: