Lekker zomers borrelen met deze Aperol grapefruit cocktail. Als het warm is, worden de cocktails wat minder sterk en daarom is deze cocktail zo geschikt om te maken op een zwoele zomerse dag.

 

Aperol

 

Ja, je houdt ervan of niet. Dit drankje met zijn aparte oranje kleur heeft toch wel een unieke smaak. Het is een beetje bitter en dat vindt niet iedereen lekker. Maar het heeft ook een zoetje en is een ideaal drankje om mee te mixen. Zo is de cocktail Aperol Spritz het bekende terrasdrankje in het zonnige Italië. Het heeft maar een alcoholpercentage van 11%, waardoor het niet te zwaar is als cocktail. Zeker niet als je het mixt zoals ik nu gedaan hebt. Perfect als zomerse cocktail om ’s middags te drinken. Licht en fris en ideaal om te serveren met lekkere borrelhapjes.

 

Het drankje is in 1919 ontstaan in het Italiaanse stadje Padova door de gebroeders Barbieri. Zij zijn als sinds 1880 gespecialiseerd in het produceren van likeuren. De ingrediënten van deze likeur zijn nog steeds geheim. In de vijftiger jaren is het populaire drankje Aperol Spritz ontstaan. Dit verfrissende drankje is zo populair geworden en is niet meer weg te denken op de Italiaanse terrassen. Het is de Italiaanse zomer in een glas.
De Aperol Spritz maak je door Aperol te mengen met Prosecco en bruiswater. Het glas wordt geserveerd met veel ijs en een schuifje sinaasappel.

 

Cocktail

 

Ik heb er nu een andere lekkere cocktail van gemaakt. Het bittertje van de Aperol gaat goed samen met het bittertje van het grapefruitsap. Ik heb het glas afgevuld met sodawater, maar als je niet zo van ‘bitter’ houdt, vul het glas dan af met een limonade zoals sprite of 7-up. Dit maakt de cocktail wat zoeter.

 

Omdat wij zo gek zijn op cocktail, kan je aardig wat cocktails vinden op de site. Zoek ze maar eens op. En als je geen alcohol drinkt of alcoholvrije cocktails wilt maken, dan heb ik ook heerlijke mocktail recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Aardbei mocktail, Komkommer citroen mocktail of Ananas ginger ale mocktail?

 

 

Recept Aperol grapefruit cocktail: