De kleindochters waren weer bij ons te logeren en die willen altijd bakken met oma. Ik wilde een cake bakken, maar nee het moesten cakejes (oftewel muffins) worden van de meisjes. Nu had ik nog een pot appelcompote die ik gekregen had op het aanrecht staan en daar zijn we mee gaan experimenteren. Het zijn heerlijke appelcompote muffins met kaneel geworden, die smaken naar een smeuïge appelcake. Nou ze waren supertrots dat ze zo lekker geworden zijn en dat ze het ‘bijna’ helemaal zelf gemaakt hadden. En ik moest het recept wel uitschrijven want dan kan papa ze thuis ook maken.

 

Appelcompote

 

Deze appelcompote van Severo bestaat uit alleen maar appel, verder zitten er geen andere producten in verwerkt. Deze compote met stukjes appel erin heeft een pure appelsmaak wat het goed doet in deze muffins. Het geeft een lekkere appelsmaak eraan en voor extra bite heb ik er nog stukjes appel aan toegevoegd.
Ik kwam op deze muffins omdat ik vaak Amerikaanse recepten zie waar ze appelmoes door het beslag mengen. Ik dacht dat kan vast ook met deze appelcompote en dat was ook zo. Het geeft de muffins een lekkere appelsmaak.
Een lekkere muffin als tussendoortje bij de koffie of thee.

 

Het zijn geen ‘verantwoorde’ muffins geworden, maar een echte zoete traktatie voor de lekkere trek. Je zou eventueel wat minder suiker erin kunnen doen of dit vervangen door een zoetmiddel. De roomboter – die wel een lekkere smaak geeft – kan je eventueel vervangen door kokosolie.

 

Muffins

 

Ik ben niet zo van het bakken, maar muffins kunnen bijna niet mislukken. Als je maar een dik beslagje in elkaar flanst en dat in de muffinvormpjes bakt, komt het meestal wel goed. Bij mij zijn ze althans nog nooit mislukt.
Cupcakes en muffins worden nog wel eens door elkaar gehaald, maar het zijn toch echt verschillende recepten. De textuur en smaak is anders. Cupcakes zijn altijd zoet, maar je kunt ook hartige muffins maken.

 

Muffins komen wel (behoorlijk) boven de papieren vormpjes uit. Hierdoor zie je heel goed het verschil. En de muffins worden in principe niet versierd.
Een muffin wordt vaak als ontbijt of tussendoortje gegeten.

 

Tips:

 

Ik heb 9 grote muffins van dit beslag kunnen maken, als je kleinere vormpjes gebruikt worden het er waarschijnlijk wel meer.

En ik heb nog veel meer lekkere muffinrecepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Chocolade banaan muffins, Appeltaart muffins met rozijnen of Ontbijtmuffins met zomerfruit. Klinkt goed toch?

 

 

Recept Appelcompote muffins met kaneel: