Ik ben gek op appelflappen en appelbeignets en wil deze nog wel eens maken voor oudjaarsavond. Oliebollen lust ik niet, dus die ga ik dan ook niet bakken. Deze keer heb ik appelkransjes van bladerdeeg gemaakt en die zijn superlekker geworden.

 

Appelkransjes

Appelkransjes van bladerdeeg

 

 

 

 

 

 

 

We kennen allemaal wel de appelflappen en appelbeignets, maar hoe leuk is het om eens iets anders te maken met appels en bladerdeeg? Maak bijvoorbeeld deze heerlijke appelkransjes van bladerdeeg, ook wel appel bladerdeegringen of appelkroontjes genoemd. Deze heerlijke kransjes zien er erg mooi uit en ze smaken verrukkelijk.
Het is wel even een klusje om ze te maken. Het vouwen van de reepjes bladerdeeg om de appelplakken kost wat tijd en is een gepriegel. Maar dan serveer je wel iets speciaals!

 

Ik heb vers bladerdeeg gebruikt voor deze appelkransjes, maar je kunt ook diepvries bladerdeegblaadjes gebruiken. Het voordeel van vers bladerdeeg is, dat je lange stroken hebt waarvan je er maar twee nodig hebt om de appelplak in te pakken.

 

Bewaren

 

Je kunt de appelkransjes van tevoren bakken en ze op de avond zelf even opwarmen in de oven, dan worden ze weer lekker krokant. Maar koud zijn ze ook erg lekker.
De kransjes zijn twee dagen houdbaar als je ze goed verpakt in een afgesloten bak of plastic zak. Bewaar ze wel buiten de koelkast.

 

Nog meer heerlijkheden voor Oudjaarsavond

 

En ik heb nog meer recepten voor zoete heerlijkheden die je voor Oudjaarsavond kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Appeltaart appelbollen, gefrituurde ronde appelfritters met de smaak van appeltaart, dit wil je proeven!
Churros kransjes, serveer ze met een lekkere chocoladedip en versier ze met sprinkles.
Luchtige kwarkbollen met dadels en walnoten, een heerlijk en meer verantwoord alternatief voor de oliebollen.
Gin en tonic appelbeignets, gemaakt met een beslag waar gin en tonic in verwerkt is.
Luchtige ricotta bollen, ze lijken een beetje op luchtige donuts en worden gemaakt met ricotta, gedroogde cranberries en chocodrops.
Oliebollen gevuld met koffiecrème, naturel oliebollen van de bakker gevuld met een goddelijke zelfgemaakte koffiecrème.

Extra nodig: ronde uitsteker 3 centimeter, bakplaat en bakpapier.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Appelkransjes van bladerdeeg: