Ik had al een tijdje geen muffins meer gebakken, hoog tijd om dat te doen. Nu eten we zomers meestal ontbijtjes met yoghurt, fruit of smoothies en ’s winters wat vaker een muffin. Als je muffins bakt heb je de volgende ochtend jouw ontbijtje al klaar staan en kan je gelijk door. Maar vandaag had ik ondanks de warmte zin in een muffin met appel. Als je deze appeltaart muffins met rozijnen bakt dan ruikt je hele huis naar appeltaart. Heerlijk!

 

Je kunt deze appeltaart muffins met rozijnen als ontbijt eten of lekker als tussendoortje voor bij de koffie of thee. En ze zijn handig mee te nemen als je ’s morgens bijvoorbeeld haast hebt en denkt geen tijd te hebben om te ontbijten. Het is een soort van verantwoorde muffin geworden door het volkoren bakmeel wat ik gebruikt heb. Lekker wat vezels erin, maar je mag van mij ook gewoon bakmeel gebruiken hoor.

 

Appels

 

Ik heb Jonagold appels gebruikt, dit zijn sowieso goede appels om te gebruiken in een appeltaart. Deze appel is het hele jaar te koop en is lekker zoetzuur van smaak. Niet alleen lekker om uit het vuistje te eten, maar ook heerlijk in een appeltaart, als appelmoes, als chutney, door de yoghurt of door een salade.
Gebruik de appel dus bij deze crunchy Koolsla met walnoten en cranberry’s of maak er deze pittige Chutney van appel en rozijnen of een Kruidige appelcompote van. Zo zie je maar hoe veelzijdig onze Hollandse appel is.

 

Recept Appeltaart muffins met rozijnen: