De verse pastasaus Arrabiata welke ik van LeQrs mocht ontvangen, heb ik deze keer niet in een pasta gebruikt, maar als basissaus voor een pizza. Het is een overheerlijke Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten geworden. En ik moet zeggen dat die pittige Arrabiata saus het goed deed als smaakmaker van de pizza.

 

Het is een soort van verantwoorde pizza geworden omdat ik een bloemkool pizzabodem gebruikt heb en er alleen maar groente – naast de mozzarella dan – in verwerkt is. Beleg de pizza met de groentes die jij lekker vindt.
Ik heb de plakjes aubergine van te voren even gegrild.

 

Arrabiata saus

 

Arrabiata saus oftewel sugo all’arrabbiata op z’n Italiaans, is een pittige pastasaus gemaakt van tomaten, knoflook, chili pepers en olijfolie. Arrabbiata betekent letterlijk boos en dit refereert naar de hete pepers die erin verwerkt worden. Arrabiata saus wordt meestal met penne geserveerd. Maar ik ben lekker eigenwijs en heb het tot pizzasaus gebombardeerd.
Deze saus geeft de pizza zoveel saus, dat je verder geen kruiden of andere smaakmakers nodig hebt. De saus is behoorlijk pittig, ik houd ervan, maar als jij daar niet zo goed tegen kan dan gebruik je iets minder van de saus.

 

Wil je zelf deze pittige Arrabiata saus maken, dan heb ik hier het recept voor jou.

 

 

Recept Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten: