Bij mijn groenteboer kreeg ik een bos gebroken witte asperges aangesmeerd. Nou ja aangesmeerd, daar ben ik zelf bij natuurlijk. Kan je ze gebruiken voor een soepje, vroeg hij. Nou vooruit dan maar, ik neem ze wel mee. Maar thuis aangekomen dacht ik, ik heb helemaal geen zin in soep. Dus is het deze klassieke aspergesalade met ham en ei geworden.

 

Zo zie je maar dat je met de buitenbeentjes, zoals ze deze groenten noemen, nog heel wat lekkers kunt maken. Een lekker soepje, of in een roerbakschotel of deze salade. Laat je dus niet afschrikken door kromme of kapotte asperges. Gewoon kopen als je ze voor een mooie prijsje meekrijgt. Serveer deze salade als lunch, voorgerecht of ook heerlijk op een stokbroodje of toastje.

 

Door deze salade kan je natuurlijk ook nog gekookte blokjes aardappel, gerookte zalmsnippers, garnaaltjes, tomaatjes, erwtjes en/of kaas mengen. Wat jij maar in huis hebt of lekker vindt.

 

Aspergesalades

 

En ik heb nog een heerlijke aspergesalade voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm. Klinkt ook goed hè?